kalakarri

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 25 min

Koostisained

  • Härmavilja Wokisegu
  • 1,5 tl kurkumi
  • 1,5 tl Chiang Mai Curry segu
  • 1 keskmine tšilli
  • Veidi musta pipart
  • 200 ml kookoskoort
  • 150 g jasmiiniriisi
  • 500-600 g lõhe
  • 2 spl taimset õli, näiteks rapsi või kookose
  • Koriandrit

Valmistamisõpetus

  1. Pane jasmiiniriis keema.
  2. Kuumuta pann ja raputa pannile 1,5 tl kurkumi ja 1,5 tl Chiang Mai Curry segu.
  3. Vala peale 2 spl taimset õli ja sega.
  4. Tõsta pannile 500-600 g lõhe ja prae.
  5. Lisa Härmavilja Wokisegu ja sega ning lase küpseda.
  6. Vala peale 200 ml kookoskoort või kookospiima.
  7. Lase keema ja lisa soola ning pipart.
  8. Haki keskmine tšilli ja lisa kastmesse.
  9. Serveeri kalakarri keedetud jasmiiniriisiga ja lisa koriandrit.

kalakarri

Aasiapärane kalakarri riisiga

Karri – päris väiksena olin ma veendunud, et see on miskine maitsetaim nagu porru või basiilik, aga tuli välja, et tegu on hoopis toiduga. Muideks, ’karri’ on tamilikeelne vaste sõnale ’kaste’ nagu seda on ’salsa’ hispaania ning ’soust’ vene keeles. Kuna karri näol on tegemist kastmega, siis võib teda ju kanda millele iganes – snäkid, harilik leib, lillkapsas või kartul, valik on sinu. Meie otsustasime teha vürtsika kalakarri Härmavilja Wokiseguga, mida serveerida jasmiiniriisiga.

kalakarri

Olles ise kasvanud vanaema ahjukartulite, hakklihakastme ja muude Euroopa roogade peal, on kõiksugused aasiapärased toidud mulle alati värskendust pakkunud – oh neid erinevaid maitsekombinatsioone, milliseks teha üks suurepäraselt kerge kalakarri riisiga.

Pane riis keema ning asu seejärel karri kallale, kui täpselt meie retsepti järgi teed pea meeles, et roog tuleb tänu tšillile mõnusalt vürtsikas. Retseptiga võib loomulikult ka mängida, katseta julgelt erinevaid maitseid! Kuna üks korralik kalakarri näeb ette ka head kala, leidsime meie oma toidu sisse kalaletist värsket lõhet mille me suupärasteks tükkideks tegime ja seejärel kastmesse lisasime.

kalakarri

Juhul, kui kohalikud köögiviljasaadused veel valminud pole, on minu eelistuseks alati kasutada külmutatud köögiviljasegusid – esiteks on need mugavalt juba ära hakitud, teiseks pole neile lisatud säilitusaineid, mis peaksid nende välimust poelettidel pikalt värskena hoidma. Härmavilja külmutatud Wokiseguga saab ka hiliskevadel toitu värske ja tervislikuga täiendada. Lisa köögiviljad lõhe ja karrisegule, seltsiks ka kookosekoor või piim ning maitseained.

Kui kalakarri on valmis võib selle riisile kanda ja saabki hakata nautima seda kerget aasiapärast rooga ja pea meeles – karriga on väga huvitav katsetada, proovi erinevaid vürtse ning tee seda snäkkide või pearoa kõrvale, maitsevõimalusi on tohutult.

kalakarri

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here