Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Millest ei saa suvel kunagi küllalt? Grillimisest! Selleks aga, et suvised koosviibimised süte ääres liialt üksluiseks ei muutuks, proovime vahelduseks liha juurde lisada midagi, mis on põhitoiduks paljudes maailma eripaikades. Tänase päeva staariks on lameleiva perekonda kuuluv täistera tortilla!
Hiinas, Mehhikos, Indias, Kreekas, Türgis, Itaalias, Norras ja veel mujalgi on jahust ja veest küpsetatud leib igapäevane ja lausa traditsiooniline. Ka meie oma Eesti ettevõte, LameLeib OÜ, on rikastanud meie toiduvalikut ehtsa, puhta ja koduse leivaga. Kuigi tegu pole ehk meie mõistes klassikalise leivaga, on sellel siiski omad kindlad eelised. LameLeiva tooted on õhukesed ja kergesti töödeldatavad, mistõttu saab nendest valmistada pea kõike, mida hing ihkab. Hea uudis on ka see, et need on säilitus- ja muude ebatervislike lisaainete vabad.
Seekord otsustasime meie valmistada ühe mõnusalt toitva kreekajogurtise wrapi LameLeiva täistera tortillaga. Mahlane ja värsketest toorainetest tulvil kõhutäis valmib lihtsalt ja sellega saab hakkama igaüks. Praegusel ajal on eriti hea veel see, et paljud täidise koostisosad tulevad otse koduaia peenralt. Muide, wrapi võib valmistada ette ka järgmiseks päevaks, et see siis näiteks kontorisse kaasa võtta. Meie soovitame seda süüa aga soojalt – otse grillilt tulnud wrap maitseb lausa taevalikult!
Põhi
- LameLeiva täistera tortilla
Kaste
- Maitsestamata Kreeka jogurt
- Murulauk
- Sool-pipar
Täidis
- Kurk
- Tomat
- Punane sibul
- Basiilik
- Petersell
- Murulauk
Märkmed
- Koostisosade kogused määra oma soovi järgi.
Valmistamisõpetus
1. Määri LameLeiva täistera tortilla leht kastmega.
2. Aseta LameLeiva täistera tortilla keskele varem valmis küpsetatud grill-liha nii, et tortilla ülemisest ja alumisest osast jääb pisut vabaks.
3. Lao liha kõrvale viilutatud kurk ja liha teisele poole tomativiilud.
4. Liha peale aseta punane sibul.
5. Kõige peale lao maitseroheline: basiilik, peresell ja murulauk.
6. Keera LameLeiva täistera tortilla alumine osa poolele täidisele katteks peale.
7. Suru LameLeiva täistera tortilla alumist osa õrnalt ja keera tortilla parem serv täidisele.
8. Keera ka vasak serv üle täidise ning suru õrnalt. Vaata, et servad jääksid ilusti kinni.
9. Aseta valminud wrap grillile.
10. Soojenda seni, kuni torillale ilmuvad kuldpruunid laigud.