Koostisained

  • 600g kana kintsuliha
  • 1 purk, 400 g, kikerherneid
  • 1 spl õli
  • 2 punast sibulat
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 magus punane paprika
  • 1/4 tl jahvatatud musta pipart
  • 1/2 tl kurkumit
  • 1 väike kuivatatud tuline punane tšilli või 1 tl tšillihelbeid
  • 400g tükeldatud tomatid
  • 2 spl tomatipastat
  • 0,2 l kanapuljongit
  • 2 spl hakitud värsket koriandrit
  • 1 spl hakitud tüümiani

Valmistamisõpetus

  1. Lõika kana kintsulihast kuubikud ja pruunista pannil.
  2. Lisa hakitud küüslauk, sibul, paprika ning maitsesta soola ja pipraga ning kurkumiga.
  3. Kuumuta, kuni sibul muutub klaasjaks ning lisa tomatipasta ja tšillihelbed, mõne minuti pärast lisa purustatud tomatid (parima tulemuse saab kui kasutada San Mazzo tomateid) ja kanapuljong.
  4. Keeda kõik kokku, kuni segu muutub parajalt tummiseks ning siis lisa nõrutatud kikerherned.
  5. Proovi, kui kikerherned on piisavalt pehmed, siis ongi valmis, puista peale värske koriander ja tüümian.
  6. Serveeri oma lemmik tortillade, nachode või tacodega. Soovikorral võid lisada riivjuustu, maitsestamata jogurtit, hapukoort või mida iganes kodus kapis leidub ja mille järele isu on.

Retsept:

Virko Tugevus

Delice köögi tootmisjuht

Nagu paljud teist teavad, olen ma väga suur vürtsikate toitude sõber. Varem käisin terava nälga kohalikus restoranis rahuldamas, aga hiliste sündmuste valguses see vist kõige mõistlikum pole. Delice toidupood andis mulle just sellise retsepti, mida oleks endal ka põnev läbi proovida ning miks mitte ka täiustada – mehhiko terav kana kikerhernestega. Selline mõnus toit, mida sobib serveerida tortillade, nachode või tacodega, aga vabalt võib teha sellest ka ühe Mehhiko-Aasia fusion toidu ning keeta kõrvale hoopis riisi.

Kuna külapeal liikus kõlakas, et Delice toidupood alustab oma Maailmaköögi Päevade kampaaniat Mehhiko toidulauale kuuluvate toodetega, siis leidsime selleks retseptiks vajaliku just sealt.

Roog ise nõuab küll pisut hakkimist ja tükeldamist, kuid see Mehhiko terav kana on seda vaeva väärt.  Soovi korral võid enne serveerimist lisada ka riivjuustu. Teate küll minu motot – mida juustusem, seda parem. Kõrvale võib pakkuda ka maitsestamata jogurtit või hapukoort. Ja muide, kes tõepoolest teravust armastab, hoidke käepärast ka jalopeno viilud, mida võib mõne suutäie tagant peale hammustada, et see Mehhiko terav kana oleks ikka eriti terav.

 

Nüüd, kus olukord sunnib meid pisut kodusemaks on ehk rohkem aega just toidumaailmaga tutvumiseks ja siinkohal on toidukaupluse Delice Maailmaköögi Päevad üks tänuväärt kampaania – 19. kuni 29. märts on seal just Mehhiko toidud eriti hea hinnaga. Tasub kindlasti nende valik üle vaadata ja ka ise mõni põnev retsept järgi proovida, on selleks siis Mehhiko terav kana või mõni muu sealtkandi roog.

1 kommentaar

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here