šokolaadikommid

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 50 min

Koostisained

  • 50 g valget šokolaadi
  • 50 g piimašokolaadi
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 1 spl külmkuivatatud vaarikaid või muid marju
  • strössleid

Valmistamisõpetus

  1. Alusta sulatamist valgest šokolaadist.
  2. Kui sul mikrolaine ahju pole, kasuta vesivanni.
  3. Vaata, et šokolaadisegule vesi ei satuks.
  4. Aseta vormi põhja külmutatud marja segu või strössleid.
  5. Vala vormi põhja valget šokolaadi vastavalt soovile (kas kogu vorm ainult valget või poole peale).
  6. Seejärel sulata piima šokolaad ja täida vorme sulaseguga. Ning lõpuks sulata tume šokolaad.
  7. Tõmba spaatliga vormi pind ühtlaseks, lase veidi taheneda ja pane külmikusse. Kommid on tahenenud umbes 20 minutiga.
  8. Pabervormides kommid võid soovi korral samuti teha kas valged või tumedad või segu ja kaunista pind kas kuivatatud marjapuruga või strösslitega.

šokolaadikommid

Šokolaadikommid

Kellele ei meeldiks šokolaad? Või veel enam, kellele ei meeldiks šokolaadikommid? Minu jaoks võrdub igatahes šokolaad armastusega. Kui inimene armub, vallandab tema aju hormooni nimega oksütotsiin ning sama hormoon vallandub ka siis kui me sööme šokolaadi. Seega on minu jaoks igati sobilik valmistada midagi head šokolaadist, et armastust jagada!

Kuna ka valentinipäev on tulekul, on absoluutselt õige seda tähistada šokolaadiga ning see aasta plaanin seda teha šokolaadikommidega. Need šokolaadikommid valmivad spetsiaalses vormis, et neid oma kallimale või sõbrale oleks ideaalne kinkida.

šokolaadikommid

Šokolaadikommide retsept on tegelikult lihtne – vaja maitsvaid marju, natuke sulatada šokolaadi ning õiget vormi, et šokolaadikommid tuleksid armsa ja ilusa kujuga. Need šokolaadikommid valmivad spetsiaalses vormis, et neid oma kallimale või sõbrale oleks ideaalne kinkida.

Toimiv vorm on šokolaadikommide puhul eriti tähtis, kuna enne vormistamist on šokolaad vedel. Lisaks on ta kuum, mistõttu peaks vorm häst taluma kuuma.

Otsisin tegelikult tükk aega sobilikku šokolaadikommide vormi ja ainukese endale meelepärase leidsin Apelsini poest. Apelsini poes on kõik koduks vajalik ja šokolaadivorm monamour püüdis koheselt minu tähelepanu. Monamour šokolaadivormiga valmivad südamekujulised šokolaadikommid, mida tahtsin valmistada just Valentinipäeva puhul. Samuti talub see šokolaadivorm hästi kuuma ning vedela šokolaadi võib kallata koheselt vormi ja seejärel võib olla kindel, et šokolaadikommid tulevad imelise kujuga. Ja ega muud rasket selle retsepti puhul ei olegi, kui on juba soetatud õige vorm!

šokolaadikommid

Samuti avastasin Apelsini poest paberist trühvlivormid, mis käivad kenasti kokku šokolaadikommidega. Kui soovid valmistada sellised šokolaadikommid, mis kujult sarnaneksid trühvlitele, sobivad Apelsini trühvlivormid nagu valatult. Pabervormides šokolaadikommid võivad olla tehtud nii valge kui tumeda šokolaadiga, või veel parem, nendest mõlemast valminud seguga. Trühvlikujulised kommid saavad veetleva välimuse, kui puistada neile näiteks marjapuru.

Siiruseks, jagamiseks ja lähedaste meelespidamiseks on Valentinipäev loodud ning sellel puhul ongi igati õige mõte armastusega valmistada kommid. Kindlasti soovitan ka sinul selle retsepti Apelsini vormidega järele proovida!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here