kaneelisaiad

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 55 min

Koostisained

  • 5 g kuivpärmi
  • 1 tl soola
  • 2 spl suhkrut
  • 250 g jahu
  • 1 -2 spl peedipulbrit
  • 25 g võid
  • 200 ml keefiri või petti

Täidise koostisained

  • 180-200 g toorjuustu
  • 3-4 tl kaneeli
  • 2 spl suhkrut

Glasuuri koostisained

  • 50 g tuhksuhkrut
  • 1 tl sidrunimahla
  • 2 tl piima

Valmistamisõpetus

  1. Sega kuivained omavahel, lisa toasoe keefiri ja sulavõi segu ning sega kõik kokku.
  2. Sõtku tainast kuni see tuleb käe küljest lahti ja tainas on siidine.
  3. Juhul kui tainas on liiga vedel, lisa veidi jahu juurde.
  4. Minu vanaema soovitas saiatainast sõtkuda 100 korda.
  5. Lase tainal soojas kerkida 30 minutit.
  6. Seejärel vajuta tainas alla ja lase veel umbes 30 minutit kerkida.
  7. Seejärel rulli tainas lahti, määri peale maitsestamata toorjuust, raputa peale kaneel ja suhkur ning rulli tihkelt kokku.
  8. Lõika umbes 2.5 -3 cm paksused rattad ning aseta üksteise kõrvale, mitte väga tihkelt kaneelirullid ja küpseta pöördõhuga 160-170 kraadises ahjus umbes 20-25 minutit.
  9. Kui küpsetise pind pruuniks hakkab tõmbama, võta kuumust alla ja lisa küpsemisele umbes 5 minutit juurde.
  10. Lase rätiku all jahtuda kuniks on umbes käesoe ning nõruta glasuur saia pinnale.

kaneelisaiad

Roosad kaneelisaiad glasuuriga

Kaneelisaiad on populaarsed saiakesed, eriti Põhja-Euroopas ja Põhja-Ameerikas. Rootsis küpsetati juba ammu aega tagasi, 4. oktoobril, esimene kaneelirull ja sellest päevast on ühtlasi saanud rahvusvaheline kaneelirulli päev. Samas sobivad kaneelisaiad pea igal puhul magusaks suupisteks. Seda veel enam, kui praegu on lähenemas sõbrapäev. Mina tahan kindlasti kostitada oma sõpru kaneelisaiadega, sest leidsin hiljuti Koduekstrast just õige küpsetusvormi, milles valmivad pisut uuenenud retseptiga hõrgud kaneelisaiad.

kaneelisaiad

Minu lapsepõlve kodu lähedal asub siiani üks jube hea pagar ja kohvik. Kui olin veel laps, tõi ema mulle sealt alati magusaid saiakesi, kuna sealsed saiakesed olid alati ülimalt hästi küpsetatud ja värskena olid nad imehead. Kaneelisaiad olid alati ema toidukorvis, see muutus kuidagi klassikaks. Hiljem hakkasin ise kaneelirulle küpsetama ning seejures katsetama erinevaid retsepte.

kaneelisaiad

Läbi aja olen kasutanud erinevaid retsepte ja erinevaid küpsetusvorme ning olen aru saanud, et õige küpsetusvorm on väga oluline. Mina leidsin viimati Koduekstrast Maku küpsetusvormi. Vaatasin kohe, et taoline must küpsetusvorm näeb ilus välja ning mõõdud on sobilikud. Tahan alati, et mu küpsetised näeksid head välja ja õnneks Maku küpsetusvormiga on kaunis väljanägemine garanteeritud.

kaneelisaiad

Roosad kaneelisaiad glasuuriga on kindlasti üks minu viimase aja lemmik leid ja minu lemmiksaiakesed, kaneelisaiad, valmivad täpselt nii nagu soovitud. Koduekstras peaks veel neid jaguma, et kostita ka enda sõpru tulevasel pühapäeval ahvatlevate kaneelisaiadega!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here