Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Taigna koostisained
- 350 g kartulit
- 240 g VIČI Atlandi heeringafileed ilma õlita
- 1 spl majoneesi
- 3 spl valge veini äädikat
- 40 ml oliiviõli
- 1 väiksem punane sibul
- 2 spl värsket tilli
- pipar
- sool
Valmistamisõpetus
Kartulisalat heeringaga
Prantsuse kartulisalat heeringaga oli 2022. aasta märtsis toimunud kokakooli lihtne ja kiire vahepala. Retsepti õpetas Eesti endine esileedi Evelin Ilves. Kartulisalat heeringaga on hea vaheldus, sest enamasti oleme harjunud ju kartulisalatit sööma vorsti, singi või lihaga.
Atlandi heeringas, mida oma kartulisalatis kasutasime, on üks levinumaid kalaliike maailmas ehk heeringat võib süümepiinadeta tarbida nii palju kui jaksad, muretsemata, et tegemist võib olla ülepüütud liigiga nagu näiteks tuunikala. Heeringad on põnevad seetõttu, et neid on väga raske akvaariumis kasvatada, sest nad elavad suurtes parvedes ja armastavad rännata pikki maid. Heeringaid võib üle maailma leida vaid üksikutes suurtes akvaariumites.
Meie kartulisalat heeringaga valmis VIČI poolt antud traditsioonilisest omas mahlas Atlandi heeringa fileest. Kasutasime VIČI õlita heeringat, et salat oleks kergem – suvi ju tulemas ja keegi praegu lisakaloreid ei taha. Samuti oli tööpindu hiljem lihtsam puhastada, sest õliste pindande puhastamine on ju üks tüütumaid koristustöid köögis. VIČI on üks juhtivatest kala- ja mereannitoodete tootjatest Euroopas ja üks armastatuim heeringas eestlaste toidulaual. VIČI heeringavalik on üks laiematest Eesti turul, pakkudes heeringat nii õlis kui ilma õlita, marineeritult või kastmetega.
Kartuslisalt heeringaga õnnestus meil kokakoolis suurepäraselt. See oli väga hea vahepala pearoa ja magustoidu vahel. Seda oli kiire ja lihtne valmistada ja see pakkus mõnusat vaheldust ehk kui kartulisalat lihatoodetega üle viskab, valmista kartulisalat heeringaga!