kartulisalat heeringaga

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Taigna koostisained

  • 350 g kartulit
  • 240 g VIČI Atlandi heeringafileed ilma õlita
  • 1 spl majoneesi
  • 3 spl valge veini äädikat
  • 40 ml oliiviõli
  • 1 väiksem punane sibul
  • 2 spl värsket tilli
  • pipar
  • sool

Valmistamisõpetus

1. Puhasta ja viiluta kartul umbes 1 cm paksuseks.
2. Aseta kartul külma vette ja lisa veidi soola ning keeda kuni kartul pehme, kurna vesi ära ja lase kartulil jahtuda.
3. Viiluta puhastatud punane sibul nii peeneks kui saad ja vala veini äädikas peale. Lase mõni minut seista.
4. Lisa sibulale majonees, oliiviõli, tükeldatud heeringas.
5. Sega kogu seguga kergelt jahtunud kartul ja lisa till ning pipiar.
6. Lase komponentidel umbes 10 minutit tõmmata ja maitse, kas soola peab lisama, sest heeringas on juba soolane!
NB! Juhul kui ei soovi kasutada majoneesi, võid asendada selle dijoni sinepiga.

kartulisalat heeringaga

Kartulisalat heeringaga

Prantsuse kartulisalat heeringaga oli 2022. aasta märtsis toimunud kokakooli lihtne ja kiire vahepala. Retsepti õpetas Eesti endine esileedi Evelin Ilves. Kartulisalat heeringaga on hea vaheldus, sest enamasti oleme harjunud ju kartulisalatit sööma vorsti, singi või lihaga.

kartulisalat heeringaga

Atlandi heeringas, mida oma kartulisalatis kasutasime, on üks levinumaid kalaliike maailmas ehk heeringat võib süümepiinadeta tarbida nii palju kui jaksad, muretsemata, et tegemist võib olla ülepüütud liigiga nagu näiteks tuunikala. Heeringad on põnevad seetõttu, et neid on väga raske akvaariumis kasvatada, sest nad elavad suurtes parvedes ja armastavad rännata pikki maid. Heeringaid võib üle maailma leida vaid üksikutes suurtes akvaariumites.

kartulisalat heeringaga

Meie kartulisalat heeringaga valmis VIČI poolt antud traditsioonilisest omas mahlas Atlandi heeringa fileest. Kasutasime VIČI õlita heeringat, et salat oleks kergem – suvi ju tulemas ja keegi praegu lisakaloreid ei taha. Samuti oli tööpindu hiljem lihtsam puhastada, sest õliste pindande puhastamine on ju üks tüütumaid koristustöid köögis. VIČI on üks juhtivatest kala- ja mereannitoodete tootjatest Euroopas ja üks armastatuim heeringas eestlaste toidulaual. VIČI heeringavalik on üks laiematest Eesti turul, pakkudes heeringat nii õlis kui ilma õlita, marineeritult või kastmetega.

Kartuslisalt heeringaga õnnestus meil kokakoolis suurepäraselt. See oli väga hea vahepala pearoa ja magustoidu vahel. Seda oli kiire ja lihtne valmistada ja see pakkus mõnusat vaheldust ehk kui kartulisalat lihatoodetega üle viskab, valmista kartulisalat heeringaga!

kartulisalat heeringaga

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here