kananagitsad

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

Koostisained

  • 500 g kana rinnafileed
  • 500 g magustamata maisihelbeid
  • 300 g nisujahu
  • soola
  • pipart
  • soovi korral 1-2 tl persillade maitseainesegu
  • küpsetamiseks kõrge keemistemperatuuriga õli nt päevalilleõli
  • 2 L suuruses muna

Valmistamisõpetus

  1. Pane ühte kaussi jahu, teise purustatud maisihelbed ja kolmandasse lahti klopitud munad.
  2. Vala õli pannile nii, et kana praadimisel ulatuks õli umbes poole fileetükini ja kuumuta keskmise kuumuseni. Sobib ka kuumaõhu fritüüris valmistamiseks (siis kulub õli vähem).
  3. Maitsesta kanafilee soola ja pipraga ja soovi korral persillade seguga.
  4. Keeruta maitsestatud fileetükki kõigepealt jahus, siis lahti klopitud munas ja seejärel maisihelbepurus.
  5. Prae pannil kana mõlemalt poolt kuni kana koorik on kuldkollane.
  6. Serveeri kastmetega (näiteks majoneesi ja ketšupiga) ja lisandiks sobib näiteks friikartul.

kananagitsad

Kananagitsad

Mõtlesime, et valmistaks Retseptisahtliga vahelduseks midagi tänavatoidulikku ja lõpuks jõudsimegi kananagitsateni. Tegemist pole aga kindlasti millegi ebatervislikuga, kui söömisega liialdama ei hakka, sest hakkemassi asemel kasutasime puhast kanafileeliha. Meie kananagitsad tulid maitse poolest üsnagi sarnased kuulsatele KFC kananagitsatele.

kananagitsad

Kananagitsad pärinevad loomulikult USA-st, kus need toiduteaduste professori Robert C. Bakeri poolt 1950-nendatel leiutati. Kusjuures neid ei leiutatud ärilistel eesmärkidel, vaid Cornelli ülikooli akadeemilise uurimuse käigus. Täna on kananagitad loomulikult levinud üle maailma, peamiselt kiirtoidu restoranides.

kananagitsad

Oma kananagitsad valmistasime Apelsini köögi- ja kodutarvete poest saadud lõikelauale ning liha peksime pehmeks samuti Apelsinist saadud taignarulliga. Apelsinist leiad Eesti suurima valiku köögitarbeid ning lisaks köögitarvikutele veel suure valiku sisustuselemente ja kingiideid. Apelsinis on kaupa igale rahakotile.

kananagitsad

Meie kananagitsad tulid väga mõnusalt krõbedad ja kohati isegi paremad kui KFC omad, sest sisaldavad rohkem fileed, mis muudab nad oluliselt tervislikumaks kui kiirtoidukohtadest saadavad või külmutatud nagitsad. Kui kodus juhtub olema fritüür, siis on nagitsate valmistamine eriti lihtne, kui fritüüri pole, siis saab nagitsad väga edukalt valmis teha ka tavalisel pannil õlis praadides. Kui järgmine kord KFC isu peale tuleb, siis proovi hoopis ise nagitsaid valmistada – tuleb ehk isegi maitsvam kui KFC!

kananagitsad

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here