Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 6 h 15 min
Koostisained
- 1 pakk Härmavilja smuutisegu Aphrodite pisarad
- 400 ml vahukoort
- 1 L suuruses muna
- 250 g kondenspiima suhkruga
- 1 spl suhkrut
- 2 tl vaniljesuhkrut
Valmistamisõpetus
- Lase smuutisegul sulada ja tee kannmikseris või saumikseriga püreeks, sega kondenspiimaga.
- Vahusta munavalge 0,5 spl suhkruga tugevaks vahuks.
- Vahusta munakollane teise poole spl suhkruga tugevaks tihkeks vahuks
- Vahusta vahukoor vaniljesuhkruga keskmise paksusega vahuks.
- Sega kõik komponendid omavahel kokku, viimasena ettevaatlikult munavalge.
- Aseta karbiga vähemalt 6 tunniks sügavkülma. Hea oleks jäätist hoida sügavkülmas üleöö.
Isetehtud jäätis
Suve alguse puhul valmistasime Retseptisahtlis loomulikult jäätise, sest mis muu toit käib suvega paremini kokku kui jäätis. Jäätise valmistamine on suurepärane tegevus, mis oma suveplaanidesse lisada, sest mis oleks mõnusam, kui nautida palaval päeval omavalmistatud jäätist.
Üldiselt on jäätise kui toidu ajalugu üsna ähmane. Mõningate allikate kohaselt on see pärit Pärsiast, kus seda valimistati juba 550. aastal eKr. Teised allikad väidavad, et Rooma imperaator Nero lasi Apenniini mäestikust tuua jääd, et valmistada maailma esimest sorbetti, millesse segati mett ja veini. Arvatakse, et Euroopasse tõi jäätise esimesena Marco Polo, kui naasis Hiinast mööda siiditeed. Suurema populaarsuse kogu maailmas saavutas jäätis 19. sajandil.
Jäätise valmistamiseks valisime Härmavilja smuutisegu Aphrodite pisarad, sest nii oli võimalik jäätis kiiremini valmis saada. Aphrodite pisarad smuutisegus on maasikad, vaarikad ja mango. Toote nimi tuleneb sellest, et maasikaid on aegade algusest seostatud ilu ja armastusega, mangot peetakse idamaades tõeliseks armuviljaks ning vaarikad tugevdavad organismi. Kelle jaoks see on oluline, siis Aphrodite pisarad smuutisegu on koostöös Fitlapi toitumisspetsialistidega saanud ka Fitlap soovitab usaldusmärgise.
Kuna meil ei olnud nii pikalt aega oodata, siis ei jõudnud jäätis piisavalt külmikus olla. Parim jäätis tuleb ikka siis, kui hoida seda külmikus üleöö. Meie serveerisime oma jäätised vahvlikoonusesse, aga seda saab vabalt serveerida ka kaussidesse või klaasidesse. Nautige suve ja valmistage üks mõnus ja marjane jäätis!