Omletiquiche

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 20 min

Taigna koostisained

  • 500 g soolast muretainast

Isetehtud taigna koostisained

  • 150 g toasooja võid
  • 1 muna
  • 250 g nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola

Omletisegu koostisained

  • 5 M suuruses eriti kollast muna
  • 1 karp sulatatud juustu
  • 50 g riivitud mozzarellat
  • 200 ml kohvikoort
  • pool paprikat
  • 100 g singikuubikuid
  • soola
  • pipart

Valmistamisõpetus

  1. Taigna valmistamiseks sega kuivained omavahel ja seejärel näpi või seguga. Kui segu jääb kuiv ega hakka kokku, lisa 1-2 tl jääkülma vett.
  2. Pane tainas 30 minutiks külmikusse puhkama. Seejärel vooderda 20-22 cm vorm ühtlaselt tainaga ja lase külmikus uuesti taheneda.
  3. Kuumuta ahi 180°C, torgi taina põhjale kahvliga augud ja küpseta põhja ahjus 10 minutit.
  4. Omletisegu valmistamiseks puhasta ja tükelda paprika.
  5. Pane kausi põhja sulajuust ja sega ükshaaval munad, et segu oleks ühtlane ning lisa rõõsk koor, tükeldatud paprika ja singikuubikud.
  6. Maitsesta pipra ja soolaga – ettevaatust soolaga! Nii sulajuust kui singikuubikud sisaldavad soola!
  7. Vala munasegu eelküpsetatud tainale ja puista peale riivitud mozzarella.
  8. Küpseta 20 minutit või kuni pealispind on kuldpruun ja keskosa võbiseb veidi.

Omletiquiche

Omletiquiche

Juunis valmistasime Retseptisahtliga ühe korraliku omletiquiche’i. Omletiquiche sobib väga hästi näiteks hommikusöögiks, kui on eelmisel päeval valmis tehtud või õhtusöögiks/vahepalaks, maitseb hästi nii külmalt kui soojalt.

Omletiquiche

Kuigi quiche on prantsuse roog, siis tegelikult valmistati küpsetisi munaga Inglismaal juba 14. sajandil ning Itaalias 13. sajandil. Prantsusmaal valmistatakse quiche’i väga erinevate lisanditega. Meie tegime paprika ja singiga, aga sisse võib panna ka mereande, teisi juurvilju, või peekonit.

Omletiquiche

Vormi, mille sisse meie maitsev omletiquiche ideaalselt sobis, leidsime kodu- ja köögitarvete poest Apelsin.  Apelsinist leiad suure hulga erinevaid koogi- ja küpsetusvorme, kuhu teha kas omletiquiche või mõni maitsev kook.

Omletiquiche

Olgu selleks siis soe või külm hommikusöök, väike vahepala pärastlõunal või kergemat sorti õhtusöök, omletiquiche on igal juhul hea valik. Julgustame kõiki katsetama erinevate komponentidega, et valimiks just sulle meelepärane ja maitsev omletiquiche.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here