maisitõlvik

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

  • 1 pakk aurutatud maisitõlvikuid (umbes 6-8 tk pakis)
  • 2 tl persillade maitseainet
  • 0,25 tl cayenne pipart
  • soola
  • musta pipart
  • 1 spl võid
  • 1 spl nisujahu
  • 250 – 300 ml täispiima

Valmistamisõpetus

  1. Kuumuta kastmenõu ja sulata selles või.
  2. Lisa kuuma võisse jahu ja maitseained, sega ning lase jahul paisuda.
  3. Lisa pidevalt vispeldades ühtlase joana täispiim. Sega kuni kaste on ühtlane ja kuumuta madalamal tulel kuni kaste läheb keema. Keera kuumus maha. Vajadusel lisa sool alles nüüd.
  4. Kuumuta aurutatud mais kas ahjus, kiirelt pannil või mikrolaineahjus ja serveeri kuuma kastmega.

maisitõlvik

Aurutatud maisitõlvik

Juunis valmistasime ühe tõeliselt ameerikaliku ja suvise roa – aurutatud maisitõlvik kastmega. Tegemist on grilliõhtutel suurepärase asendusega lihale, sest aurutatud mais tuleb veelgi maitsvam, kui ta enne söömist kergelt läbi grillida.

Mais on loomulikult pärit Ameerika mandrilt, kus põliselanikud – indiaanlased, maiad ja asteegid – sõid seda juba enne, kui Euroopa meresõitjad esimest korda Ameerika avastasid. Mõne hõimu jaoks oli maisitõlvik suisa peamine toiduaine. Maisitõlvikud on USAs populaarsed tänase päevani ning iseäranis palju süüakse neid 4. juulil ehk iseseisvuspäeval.

Sobiva ahjupoti, kuhu oma maisitõlvikud serveerisime, leidsime kodu- ja köögitarvete poest Apelsin. Apelsinist leiad Eesti suurima valiku köögitarbeid ning lisaks köögitarvikutele veel suure valiku sisustuselemente ja kingiideid. Apelsinil on väga mugav e-pood, kust leiab vajalikud tarbed kiiresti üles ning valik on lai. Soovi korral on võimalik külastada ka päris poode, mis asuvad Tallinnas ja Rakveres. Ahjupottide valik on Apelsinis suur, sobiva poti leiab iga roa valmistamiseks. Apelsini tootevalikust leiab omale sobiva hinnaga tooteid iga kokandushuviline.

maisitõlvik

Meeles tuleks pidada, et maisitõlvik on näputoit ning selle söömine tavapärasest lõunasöögist viisakamas olukorras, on problemaatiline. Seega ei soovitaks maisitõlvikuid valmistada pidulikumale üritustele, kuhu tullakse uhkemate riietega ning tugeva meigiga.

Lillian Eichler Watson kirjeldas maisitõlvikut kui „ilma kahtluseta kõige raskemat toitu, mida süüa viisakalt“. Tema soovitus oli pakkuda külalistele terav nuga, mille abil maisiterad tõlvikust eraldada, et vältida näo määrdumist ning maisiterade kinni jäämist hammaste vahele.

maisitõlvik

Kui tegemist on aga mõnusa grilliõhtuga koos sõpradega, on aurutatud maisitõlvik suurepärane valik grill-liha kõrvale või selle asemele. Kui tavapäraselt süüakse maisitõlvikut koos või ja soolaga, siis lisasime omalt poolt kastme, et muuta aurutatud maisitõlvik veidi omapärasemaks. Kindlasti prooviga maisitõlvikuid ka grillida, röstida ja küpsetada ning maitsestage neid erinevalt, et leida enda jaoks kõige sobivam maitsekooslus. Soovime kõigile head katsetamist ja mõnusaid grilliõhtuid.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here