Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 25 min
Koostisained
- 1 pakk Härmavilja kikerherne köögiviljasegu
- 350g kanafileed
- 1 pakk (75 ml) magusa tšilli marinaadi
- 200 g munanuudleid
- praadimiseks õli
- soola
- soja kastet
- seesamiseemneid
- peotäis värsket koriandrit
Valmistamisõpetus
- Lõika kanafilee 1 cm paksusteks ribadeks ja vala peale marinaad ning pane umbes 30 minutiks külmikusse.
- Vala wokipannile veidi õli ja pruunista kanafileeribad, lisa Härmavilja köögiviljasegu ja kuumuta umbes 5-8 minutit.
- Lisa nuudlid ja kui segu tundub veidi kuiv, vala natuke vett juurde.
- Hauta, kuni nuudlid on valmis.
- Lisa soovi korral sojakastet, seesamiseemneid ja kaunista värske koriandriga.
- Serveeri kohe.
Köögivilja stir fry
Retseptisahtli köögis valmis palavalt armastatud ja pika ajalooga traditsiooniline Hiina roog – köögivilja stir fry. Seda toiduvalmistamismeetodit iseloomustab kõrgel kuumusel praadimine ja pidev segamine. Kiire kuumtöötlemine aitab säilitada toiduainete värske maitse ja krõmpsuvuse. Parima tulemuse saavutamiseks tuleb endale hankida wok-pann, mis on stir fry valmistamise kõige olulisem komponent, sest laseb köögiviljadel ja kanal ühtlaselt küpseda. Köögivilja stir fry sobib imeliselt õhtusöögiks kogu perele, see valmib kiiresti ja tulemus on alati maitsev.
Meetodit on Hiinas kasutatud juba tuhandeid aastaid. Selle väljatöötamisel on olnud oluline roll wok-pannil, mis on traditsiooniline Aasia köögitarvik. Wok-panni eripära seisneb selle kõrgetes äärtes ja kumeras kujus, mille tõttu pann kuumeneb kiiresti ja ühtlaselt. Stir fry ajalugu on tihedalt seotud Hiina köögi ja kultuuriga, kus seda kasutati peamiselt liha, mereandide ja köögiviljade valmistamiseks. Ajapikku on praadimismeetod levinud ka teistesse Aasia riikidesse, kus on välja kujunenud erinevad kohalikud variatsioonid. Tai köögis tuntakse seda meetodit kui “pad kra pao”, mis on tuntud oma vürtsika maitse poolest. Jaapani köögis öeldakse stir fry meetodi kohta “teppenyaki”, kus toiduained valmistatakse avatud grillil. Koreas on meetod eriti levinud kimchi valmistamisel. Iga kultuur on lisanud oma ainulaadseid maitseid, maitseaineid ja koostisosi, mis teeb stir fry’st väga mitmekesise ja laialt levinud roa.
Oma köögivilja stir fry valmistamiseks kasutasime Härmavilja köögivilju kikerhernestega. Köögiviljasegu koostisesse kuuluvad kikerherned, suvikõrvits, paprika, porgandiribad ja tomat. Köögiviljasegu muudab eriliseks rikkalik kikerherneste sisaldus (30%). Kikerherned on tuntud nii kõrge valgusisalduse, kui ka märkimisväärse raua, kaaliumi, magneesiumi, foolhappe, tsingi ja vase sisalduse poolest. Lisaks sellele on see Oma Maitse toode 2023! Köögiviljad kikerhernestega on saadaval kõikides hästi varustatud kauplustes.
Stir fry pakub lõputuid võimalusi erinevate koostisosadega eksperimenteerimiseks ja see võimaldab igal kokal kohandada oma roog vastavalt isiklikele eelistustele.