Kooreklops Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 40 min

Kokku kuluv aeg: 50 min

Kooreklops on üks roogadest, mida lapsepõlves tegi ema ainult pidupäevadel nagu sünnipäev või kooli algus. Mudilasena ei osanud ilmselt keegi hinnata seda vaeva ja ajakulu, mis võib minna ühe maitsva roa valmistamisele – kõigepealt tuli liha korralikult prepareerida ning õiget temperatuuri ja maitseainete vahekorda järgida. Tänaseni on meeles veel kooreklopsi kastme hõrk maitse, mida sai pärast liha söömist veel leivatükiga taldrikult kokku kraapida.

Ajad on aga edasi liikunud ning isegi imemaitsva kooreklopsi valmistamiseks ei pea enam tervet päeva köögis askeldamist ette planeerima. Maks ja Moorits on nimelt kooreklopsi prepareerimise meie eest ära teinud ning ainsaks ülesandeks meile jätnud roa ahju panemise.

Retseptisahtlil käis mõni päev tagasi külas Kati Laev, kes oli just Maks ja Mooritsa imemaitsva Kooreklopsikülakostiks kaasa toonud. Kati hindab oma aega väga täpselt ja just seetõttu armastab ta järeleproovitud roogasid, mille on meisterkokad valmistanud ja temal jääb enne külaliste tulekut või perekonna kogunemist liha ja kastme juurde porgandid, kartulid ja sibul hakkida ning maitsev roog ahju pista. Lisaks hindab Kati kõrgelt eestimaist toorainet ja just sellest Maks ja Moorits põhiliselt oma road valmistab.

Kati ning Maks ja Mooritsa koostöös valminud Kooreklopsis me pettuma ei pidanud – kooreklops köögiviljadega sai imemaitsev ja seda kõike vähem kui tunniga!

Maks ja Mooritsa Kooreklops köögiviljadega

Kooreklops Retseptisahtel

Koostisained

  • Maks ja Mooritsa Kooreklops
  • Vahukoor, hapukoor või kohvikoor
  • 2 sibulat
  • 4 kartulit
  • 4 porgandit
  • Sool
  • Pipar

Valmistamisõpetus

  1. Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
  2. Koori porgandid, sibulad ja kartulid ning lõika kartulid ja sibulad neljaks ja suuremad porgandid pooleks.
  3. Tõsta porgandid, sibulad ja kartulid ahjuplaadile ja Kooreklops koos küpsetusalusega ahjuplaadile.
  4. Lisa ahjuplaadile natuke vett ja keera ahi 160 kraadile ning tõsta ahjuplaat 40 minutiks ahju.
  5. 15 minutit ennem Kooreklopsi ahjust välja võtmist lisa hapukoor, vahukoor või kohvikoor.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here