Banaanid Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 45 min

Iga magusasõbra unistus on dessert, mis oleks ühtaegu mõnusalt magus, aga samal ajal ka tervislik. Kuidas valmistada magus amps, mis ei paneks süsivesikute rohkuse tõttu südametunnistust piinama – oleks küll magus, aga sisaldaks samas ka midagi kasulikku ja tervislikku?

Nädalapäevad tagasi külastas Retseptisahtlit laulja Kati Laev, kes tõi külakostisks kaasa maitsva kooreklopsi. Meie õpetasime talle aga omalt poolt põneva magustoiduretsepti – banaanid šokolaadiglasuuriga.

See imemaitsev ja ühtlasi tervisest pakatav amps valmid imekiirelt. Meie kasutasime glasuuri valmistamisel põhikomponendina Vilma kakaopulbrit ning lisandina piima, šokolaadi ja võid. Vilma kakaopulber sai valitud just seetõttu, et ta ei sisalda suhkrut ja sobis kokku meie ideega valmistada seekord midagi eriti tervislikku.

Kui soovite lisaks suhkrule loobuda ka rasvasest, võib vabalt retseptist ka välja jätta või. Meie lisasime või vaid sel eesmärgil, et glasuur läikivam ja konsistents oleks parem.

Šokolaadisegu soovitame kuumutada vesivannil ning samal ajal koorida ning tükeldada banaanid. Kui šokolaad, kakaopulber, piim ja või on kuumutamisel ühtlaseks vedelaks massiks segunenud, võib alustada selle kandmist pooleks lõigatud ja pulga otsa asetatud banaanidele.

Kui banaanid on kenasti šokolaadiglasuuriga kaetud, saab neile veelgi enam atraktiivsust lisada kookosehelbeid, nonparelle ja teisi maitsvaid kaunistusi peale raputades.

Banaanid šokolaadiglasuuriga

Banaanid Retseptisahtel

Koostisained

  • 2 spl Vilma Kakaopulbrit
  • 20 g võid
  • Paar tükki Kalevi šokolaadi
  • 50 ml piima

Valmistamisõpetus

  1. Kuumuta vesivann, kuni vesi hakkab keema ja siis keera kuumus maha.
  2. Lisa kaussi 20 g võid, paar tükki šokolaadi ja vähehaaval piima ning sega, et šhokolaad hakkaks sulama.
  3. Lisa segule juurde 2 spl Vilma Kakaopulbrit ja sega.
  4. Kui glasuur tuleb liiga paks, siis lisa vähehaaval piima juurde ja sega.

Märkmed

  1. Ära kohe kõike piima segusse kalla, vaid lisa piima vähehaaval, et saaksid glasuuri konsisntentsi jälgida ja vajadusel piima lisada, et glasuur ei tuleks liiga paks ja ka liiga vedel.
  2. Šokolaadi võib glasuurist ära jätta, aga meie lisasime selle, et glasuurile anda magusust.

Vaata veel snäkkide retsepte siit!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here