retseptisahtel urdikupsised

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

 

Koostisained

  • 100 g külma võid
  • 100 g jahu
  • 100 g riivitud parmesani
  • 1 muna
  • soola
  • pipart
  • 1 tl itaalia ürdisegu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Valmistamisõpetus

    1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
    2. Sega kokku kuivained ja maitseained.
    3. Sega kuivained kuubikuteks lõigatud külm või ja sõtku ühtlaseks taignaks.
    4. Pane taigen toidukilesse ja aseta külmikusse 30 minutiks puhkama.
    5. Rulli taigen lahti umbes 1-1,5 cm paksuseks ja vormi küpsisteks ning pintselda lahtiklopitud munaga.
    6. Pane küpsetuspaberile küpsised väikeste vahedega ja küpseta umbes 15-20 minutit või kuni kuldpruuni toonini.
    7. Lase veidi jahtuda ja serveeri.

Parmesani ürdiküpsised

Täna võtame luubi alla ühe aromaatse suupiste, mis sobib ideaalselt nii suupistete lauale kui ka kaaslaseks õhtusöögile. Krõbeda tekstuuri ja rikkaliku parmesani maitsega ürdiküpsised on midagi, mis ei tohiks mitte ühtegi sööjat külmaks jätta. Mõnusa suupistena sobivad juustused ürdiküpsised snäkilauale või niisama krõbistamiseks.

retseptisahtel urdikupsised

Jutustan sulle natuke juustust ja sellega seonduvast ajaloost. Juust on üks vanimaid toiduaineid maailmas, mille ajalugu ulatub tagasi tuhandeid aastaid. Arvatakse, et esimesed juustuvalmistajad olid varajased Mesopotaamia põllumehed, kes avastasid piima hapnemise ja hüübimise omadused. Legendi järgi oli juustu avastamine juhuslik, kui piima säilitati lambamahlast valmistatud kottides, kus maomahlas sisalduv ensüüm põhjustas piima hüübimise. Sellest hetkest alates hakkasid inimesed katsetama erinevate valmistusmeetoditega, luues juustutraditsioone, mis on säilinud tänapäevani. Keskajal levis juustuvalmistamine Euroopas, kus kloostrid said selle tootmise keskpunktideks. Keskaja lõpus ja renessansi ajal hakkasid erinevad piirkonnad arendama oma ainulaadseid juustusorte, mis said tuntuks kogu maailmas.

retseptisahtel urdikupsised

Juustu kasutatakse toidus mitmel erineval viisil, alates suupistetest ja eelroogadest kuni pearoogade ja magustoitudeni. Juust võib olla põhikomponent, nagu pitsa peal, või lisandina, mis annab toidule maitset ja tekstuuri. Pehmeid juustusid kasutatakse sageli levikuna leivale või küpsistele, samas kui kõvad juustusordid, nagu Parmesani ja Cheddar, sobivad suurepäraselt riivimiseks ja sulatamiseks. Juust on populaarne ka pasta, suppide, salatite ja kastmete koostisosana. Lisaks võib juustu nautida eraldi koos veiniga, pakkudes maitseelamust, mis ühendab tekstuuri ja keerulisi maitseid.

Parmesani ürdiküpsised, nagu juba nimigi ütleb, saavad oma soolaka ja sügava maitse just Parmesanist. Parmesan on tuntud oma intensiivse maitse ja teralise tekstuuri poolest. Parmesani valmistatakse traditsiooniliselt lehma piimast ning seda laagerdatakse vähemalt 12 kuud, mis annab talle iseloomuliku pähklise ja soolase maitse.

retseptisahtel urdikupsised

Serveerime oma ürdiküpsised Apelsini keraamilises kausis. Apelsinist leiab igaüks endale meelepärased ja käepärased köögiriistad ning seda taskukohase hinnaga. Kokandushuvilistel tasub sinna kindlasti avastama minna.

Proovi ka imemaitsvaid šokolaaditükkidega küpsiseid.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here