Šokolaaditükkidega küpsised

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

  • 150 g pehmendatud võid
  • 80 g pruuni suhkrut
  • 2 tl vanilje ekstrakti
  • 1 L suuruses muna
  • 225 g jahu
  • 1/2 tl söögisoodat
  • 1/4 tl soola
  • 200 g šokolaaditükke

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi 190 kraadini.
  2. Sega 150 g pehmendatud võid ja 80 g pruuni suhkrut kuni on ühtlane kreemjas segu.
  3. Lisa segule 2 tl vanilje ekstrakti ja 1 L suuruses muna ning sega.
  4. Sõelu 225 g jahu, 1/2 tl söögisoodat ja 1/4 tl soola segusse ning segage.
  5. Lisa 200 g šokolaaditükke ja sega põhjalikult.
  6. Tõstke terve segu küpsetuspaberile ja sõtkuge segu kätega või spaatliga ühtlaselt laiali.
  7. Kasutage küpsisevorme ja tehke sobiva kujuga küpsised.
  8. Tõsta küpsised 8-10 minutiks ahju küpsema ja küpseta kuni küpsised on ilusad helepruunid ja katsudes on keskelt natukene pehmed.
  9. Lase küpsistel natukene jahtuda ja naudi neid koos piimaga.

Küpsised šokolaaditükkidega

Šokolaaditükkidega küpsised

Kellele ei meeldiks küpsised, mis on just ahjust välja võetud ning magusalt lõhnavad. Küpsised on justkui krõbedad väikesed keeksid, mis toovad naeratuse igaühe suule. Paljud ostavad küpsiseid poest, kuid meie soovitame neid ise teha. Valmistamine on küllaltki lihtne ning isegi lapsed saavad sellega hakkama.

Kolm asja, mis su küpsiste valmistamise kergemaks teevad, on segamiskauss, spaatel ja küpsisevormid. Meie leidsime kõik kolm asja Apelsini poest. Kui küpsetamiseks meil läinud on, siis Apelsini poest oleme leidnud alati kõik, mis vaja.

Kausi soetasime sellise, kus on ka mõõdud peal, siis ei ole vaja eraldi mõõdunõud osta. Teiseks on vaja kindlasti spaatlit. Kui läheb spaatlite ostmiseks, siis kindlasti võiks see olla selline tugevam, sest sellega saab tugevamat ja tihkemat tainast edukamalt segada. Kui küpsisetainas on laiali laotatud, siis järgmisena võta välja küpsisevormid. Vormidega pressides tulevad kõik küpsised korrapärase kujuga ning näevad palju esinduslikumad välja.

Šokolaaditükkidega küpsised

Kui küpsised vormidega välja lõigatud, siis aseta nad küpsetusplaadile ning pane ahju. Osad inimesed eelistavad pehmemaid küpsiseid ja osad jällegi krõbedaid. Tähele tuleb panna seda, et kui küpsised jahtuvad, siis õhu käes muutuvad nad ka kõvemaks, nii et väga krõbedaks ei soovita me ahjus neid küpsetada.

Lõpetuseks soovime kõigile küpsisesõpradele julgelt pealehakkamist ning alati on küpsiseid hea nautida koos klaasi külma piima või mahlaga.

Šokolaaditükkidega küpsised

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here