Panna cotta maasikakastmega

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 4 h 15 min

Koostisained

  • Härmavilja Maasikad
  • 1 spl želatiini
  • 200 ml täispiima kohvikoort
  • 50-60 ml vett
  • 3 spl suhkrut
  • 1 spl vaniljesuhkrut
  • 400 ml vahukoort

Valmistamisõpetus

  1. Vala vesi potti ja lisa 1 spl želatiini ning sega.
  2. Võta uus pott ja lisa 200ml täispiima, 400 ml vahukoort, 1 spl suhkrut ja 1 spl vaniljesuhkrut ning sega.
  3. Sega segusse teises potis lahustatud želatiin.
  4. Kalla segu serveerimisnõudesse ja tõsta külmkappi vähemalt 4 tunniks.
  5. Vala potti Härmavilja maasikad ja lisa 2 spl suhkrut.
  6. Kuumuta maasikaid kuni hakkavad sulama.
  7. Tõsta külmkapist välja panna cottad ja lisa neile jahutatud maasikakaste.

Panna cotta maasikakastmega

Panna cotta maasikakastmega

Maikuu teine pühapäev on emadepäev. Emadepäeval peetakse meeles kõiki emasid ning üllatatakse neid ilusate lillede ja kingitustega. Kõige parem kingitus on meie meelest üllatus, millega on ise vaeva nähtud. Soovitame valmistada mõnusalt marjane ja ahvatlev magustoit, millel nimeks panna cotta.

Panna cotta valmistamine pole üldse keeruline ning koostisainete leidmine poodidest on äärmiselt lihtne. Panna cotta itaalia keeles tähendab ”keedetud koort”. Tegemist on itaaliapärase pudingutaolise magustoiduga, mis valmib küllaltki kiiresti. Ostsime poest vahukoort ja piima, teised panna cotta valmistamiseks vajalikud komponendid olid meil köögis juba olemas.

Panna cotta maasikakastmega

Kõigepealt kuumutasime vee ja lisasime želatiini, segasime korralikult läbi ning tõstsime hetkeks kõrvale. Seejärel võtsime uue kastruli, milles kuumutasime piima ja koore ning lisasime mõlemad suhkrud. Tähtis on pidevalt lusikaga segada, et segu põhja ei kõrbeks.  Kui see sai tehtud, siis tõstsime kastruli tulelt ning valasime sisse želatiini. Valasime panna cotta segu ilusatesse klaasidesse ja panime külmkappi tahenema.

Panna cotta

Seni kuni panna cotta külmkapis oli, valmistasime maasikakastme. Selleks võtsime Härmavilja maitsvad maasikad ning valasime otse kastrulisse, kuhu lisasime ka suhkrut. Härmavilja maasikad oli väga hea valik, sest neid pole vaja eraldi puhastada. Vala ainult välja ja hakka kohe kokkama. Kuumutasime seni kuni maasikad olid keskmiselt püreestunud. Võtsime panna cotta külmkapist välja ning valasime maasikakastme neile peale. Kaunistasime piparmündilehtedega ning üks uhke ning suvine magustoit oligi valmis.

Panna cotta maasikakastmega

Usume, et selline magustoit teeb rõõmu igale emale, eriti kui see on hoole ja armastusega tehtud. Ilusat tulevast emadepäeva!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here