kartuli-juustupulgad

Valmistamisaeg: 50 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 5 min

 

Koostisained

  • 2 suurt või 4 väiksemat kartulit
  • 110 g hapukoort
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl pipart
  • 100 g riivjuustu
  • 1 tl kartulijahu
  • 1 suur muna
  • 3–4 spl riivsaia
  • praadimiseks õli
  • kastmeks 200 g maitsestamata jogurtit või hapukoort
  • maitserohelist
  • soola
  • pipart
  • 1 tl sidrunimahla

Valmistamisõpetus

    1. Puhasta ja koori kartul, tükelda ja keeda pehmeks.
    2. Vala ära kartuli keeduvesi ja lisa hapukoor, riivjuust, kartulijahu ja maitseained. Sega ühtlaseks massiks.
    3. Kata segu toidukilega ja pane 30 minutiks külmikusse puhkama.
    4. Seejärel vormi kartuli-juustusegust 1 x 1 cm paksused pulgad.
    5. Keeruta pulki lahtiklopitud munas ja seejärel riivsaias.
    6. Kui valmistad pulgad praadides, siis vala pannile või paksu põhjaga potti 4–5 cm õli ja kuumuta see 180–200 °C.
    7. NB! Pulki võib küpsetada ka ahjus! Sel juhul eelsoojenda ahi 200 °C peale, laota kartulipulgad väikeste vahedega küpsetuspaberile ja pihusta peale õli.
    8. Küpseta kuni pulgad on kuldpruunid. Tõsta valminud kartulipulgad köögipaberiga kaetud alusele nõrguma, et vabaneda liigsest õlist.
    9. Kuniks kartuli-juustupulgad nõrguvad ja veidi jahtuvad, sega kokku kastme koostisosad: maitsestamata jogurt või hapukoor, maitseroheline, sool, pipar ja sidrunimahl.
    10. Serveeri kuumalt koos kastmega.

kartuli-juustupulgad

Kartuli-juustupulgad

Miks mitte valmistada ise toitu, mida muidu võib leida nii-öelda klassikaliste pubiroogade menüüst? Siin on retsept, mis on küll veidi aega ja nikerdamist nõudev, aga tegelikult lihtne viis, kuidas valmistada kodustes tingimustes krõbedaid kartuli-juustupulkasid.

kartuli-juustupulgad

Kartuli-juustupulkade koorik on krõbe, aga seest on need pehmed ja juustused. Kokkajal on lihtne on krõbedust ise reguleerida – võta kartuli-juustupulgad ahjust või pannilt ära siis, kui need on küpsenud täpselt sulle sobivalt krõbedaks. Serveeri neid kindlasti kuumalt, sest muidu võivad need kaotada oma krõmpsu kooriku. Pakume retseptis kastmeks magustamata jogurtist või hapukoorest segatud kastet, mis jahutab tulist ampsu, aga kindlasti sobiks siia kõrvale ka midagi vürtsikat.

kartuli-juustupulgad

Ladusime kartulipulgad serveerides efektseks torniks ja kasutasime alusena lamedat praetaldrikut. Teadsime kindlalt, et sellist tüüpi taldrikut võib saada Apelsini kodutarvete poest ja nii sammud ühte neist seadsimegi. Apelsini poed asuvad Tallinnas, Tartus ja Rakveres ning muidugi on 24/7 avatud e-pood.

kartuli-juustupulgad

Kartuli-juustupulgad on kuumad snäkid, mis hamba all mõnusalt krõmpsuvad. Valmista neid kas eraldi snäkiks või kõrvalroaks pearoa kõrvale.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here