retseptisahtel le grand noir gsm

Purpurpunane ja kerge violetse alatooniga Le Grand Noir punane vein on Minervois’i piirkonna Pépieux marjakasvatajate kooperatiivi Les Celliers Jean D’Alibert’i, esimese „lendava veinimeistri“ Hugh Rymani, veinikriitiku ning ajakirjaniku Robert Joseph’i ja disaineri Kevin Shaw’i edukas koostööprojekt. Veini aroomis tunda küpseid punaseid marju, millele lisanduvad piprased noodid koos kergelt röstitud kohviubadega. Maitse mahlaselt marjane-mustikane, tunda on mustsõstart ja terapipart. Järelmaitset võimendab meeldiv ja sametine marjapark. Marjad on korjatud Minervoise ja Cracassone aladelt, vein kääritatud roostevabast terasest vaatides ja laagerdatud 6 kuud suurtes tammevaatides.

retseptisahtel le grand noir gsm

2005. aastal unistasid kolm kirglikku Prantsuse köögi, elustiili ja veini armastajat koos midagi uut luua. Koos noorte veinimeistrite rühmaga soovisid nad luua veine, mis oleksid nii põnevad kui ka tavainimestele ligipääsetavad. Nad tahtsid, et need veinid sobiksid suurepäraselt toiduga, kuid sobiksid samas ka niisama nautimiseks. Kõige olulisem oli soov jagada ühe Prantsusmaa kaunima piirkonna unikaalseid maitseid võimalikult paljude inimestega üle kogu maailma.

retseptisahtel le grand noir gsm

Üle tuhande viinamarjakasvataja koos oma peredega omavad ja hooldavad peaaegu 6000 hektarit viinamarjaistandusi Celliers Jean d’Aliberti veinimõisas. See on üks suurimaid veinimõisasid Prantsusmaal. Nad harivad ühiselt maad, mille harimisega alustasid juba kaks aastatuhandet tagasi roomlased, kes ühtlasi istutasid sinna viinapuid. Vaatamata kaasaegsele tehnoloogiale on enamus viinamarjakasvatajate igapäevatööst sajandite jooksul peaaegu muutumatuna püsinud. Muutunud on vaid viinamarjasordid, mida on veinimõisas palju erinevaid ning eriti uudsete veinimaitsete saamiseks segatakse neid omavahel. 

retseptisahtel le grand noir gsm

Seda maitselt kuiva ja vürtsikat punast veini soovitame nautida grillitud ja praetud liharoogade, sealiharoogade, küpsemate juustude ning tomatikastmetes pastaroogade kõrval. Nagu eelnevalt ka mainitud sai, sobib vein suurepäraselt seltskonnajoogiks ning ka niisama nautimiseks. 

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.



JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here