rullbiskviit

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 12 min

Kokku kuluv aeg: 4 h 32 min

 

Koostisained

Biskviidi koostisained

  • 4 L suurus muna
  • 4 spl suhkrut
  • 2 spl nisujahu
  • 2 spl kartuli või maisitärklist

Valmistamisõpetus

  1. Eelkuumuta ahi 160 kraadini.
  2. Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks.
  3. Keera mikseril kiirus maha ja lisa ükshaaval jahud.
  4. Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja vala tainas ühtlaselt plaadile.
  5. Koputa plaati kergelt paar korda vastu lauda ,et õhumullid tainast eemaldada.
  6. Küpseta eelkuumutatud ahjus umbes 10-12 minutit või kuni tikk tuleb puhtalt välja.
  7. Aseta biskviittaignale teine küpsetuspaber peale ja keera kiire liigutusega ümber. Eemalda ettevaatlikult pealmine paber ja lase veidi jahtuda.
  8. Sega kausis sulanud marjasegu paari spl suhkruga ja kata biskviitpõhi.
  9. Kreemi vahustamiseks vahusta vahukoor 1-2 spl suhkruga tugevaks vahuks ja lisa kohupiim. NB! meie kasutasime magusat maitsestatud marja kohupiima.
  10. Soovi korral võid ka paar tl marjasegu lisada, et kreemi roosakamaks muuta.
  11. Sega kõik korralikult läbi ja laota ühtlase kihina biskviidile.
  12. Tee noaotsaga täpselt keskele joon ja rulli mõlemalt poolt biskviit keskele kokku. Keera küpsetuspaberisse ja soovi korral ka toidukilesse ning pane külmikusse tõmbama umbes 4 tunniks või üle öö.
  13. Enne serveerimist aseta üks külg teise peale, et tekiks südame kuju, raputa peale tuhksuhkur ja serveeri värskete marjadega.

rullbiskviit

Südame rullbiskviit

Magusad küpsetised on alati olnud osa erilistest hetkedest – olgu selleks sünnipäev, tähtpäev või lihtsalt soov end ja oma lähedasi hellitada. Otsustasime Retseptisahtlis lisada klassikalisele rullbiskviidile romantilise twisti ja tulemuseks on südamekujuline rullbiskviit, mis sobib ideaalselt nii sõbrapäevaks kui ka muudeks armsateks hetkeks.

Rullbiskviidi ajalugu ulatub 19. sajandisse, mil sellist pehmet, täidisega rullitud kooki hakati Euroopas valmistama. Arvatakse, et selle juured on Šveitsis, mistõttu on ingliskeelne nimetus „Swiss roll“. Tänapäeval on rullbiskviit populaarne üle kogu maailma ning eri kultuurides lisatakse sellele erinevaid täidiseid – olgu selleks moos, šokolaad või kreem.

rullbiskviit

Oma romantilise rullbiskviidi kreemile lisasime Härmavilja mustikad, vaarikad segu. Härmavili vaarikad, mustikad marjasegu on kombinatsioon võrdsetes osades külmutatud vaarikatest ja metsamustikatest. Põhjamaades nimetatakse sellist marjade kooslust ka kuningannaseguks, mis muudab marjasegu eriti kuninglikuks.
Küpsed, magusad ja mahlased vaarikad ja mustikad on säilitanud sügavkülmutades oma värske maitse ja vitamiinid.

rullbiskviit

Meie versioon toob kokku õhulise biskviidi, kerge ja siidise marja-kohupiimakreemi ning hapuka mustika-vaarika täidise, mis lisab magusale rullile mõnusa tasakaalu. Punane toiduvärv annab biskviidile armsa roosaka tooni, muutes selle eriti pilkupüüdvaks.Kui soovid oma kallimat või peret üllatada, siis see südame rullbiskviit on kindlasti hea valik. Serveeri seda värskete marjade ja kerge tuhksuhkrukihiga ning naudi hetke, kui armastus kohtub magusa maitseelamusega.

Vaata järgmist valentinipäeva magustoidu rentsepti siit.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here