Lihapallid Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

Kes meist ei armastaks suurepäraseid ja koduseid lihapalle?! Pehmed, õhulised, pealt krõbedad ning suussulavad Rootsipärased lihapallid! Tooraine nimekiri on küll pikk, kuid tegelikult võtab nende tegemine vähe aega ja mingeid keerulisi oskuseid need lihapallid  ei nõua. Kõik toorained on võimalik leida ka igast suuremast Selverist, seega palju ringi jooksma ei pea.

Neid lihapalle võib serveerida ka suupistetena või filmiõhtul tervisliku snäkina. Lapsed armastavad neid ka niisama suhu pista ning tegelikult on need ka mõnusaks vahepalaks, mida saab tööle või kooli kaasa võtta.

Rootsipärased lihapallid

Lihapallid
lihapallid

Koostisained

  • u 600 g muredaid kartuleid vähese tärklisega
  • 250-300 ml piima
  • 50 – 75 g võid
  • 500-600 g hakkliha (pool võiks olla veise ja pool kodune hakkliha)
  • 50-75 dl riivsaia
  • 1,5 dl vett
  • 1 muna
  • pipart
  • soola
  • 1 väike sibul
  • 2 suuremat küüslauguküünt
  • tšillipiprapuru
  • soovi korral paprikapulbrit
  • veidi nisujahu

Valmistamisõpetus

  1. Keeda kartulid pehmeks.
  2. Kuumuta piim ja sulata või.
  3. Pane või kuuma kartuli peale ja kergelt tampima hakates, hakka valama piima. Ära kõike kohe ära vala, vaid lisa piima väikestes kogustes. Kui oled umbes pool piima kogusest ära pannud, vaata, kui palju sul seda veel on vaja panna (olene su maitse-eelistusest ning soovitavast kartulipudru tekstuurist).
  4. Lihapallide tegemiseks sega omavahel hakkliha, 1 väike lahtiklopitud muna (suure muna korral kasuta sellest ainult poolt), riivsai ja vesi (1 kogus riivsaia, 2 kogust vett), peeneks hakitud sibul ning 2 küüslauguküünt. Maitse järgi lisa soola, pipart, tšillit ja soovi korral ka 1 tl paprikapulbrit – see annab lihapallidele kauni pruunika värvuse. Sega kõik asjad omavahel kokku, aga mitte väga jõuliselt, sest muidu kaob lihapallidest õhulisus ära.
  5. Vooli segu väikesteks pallideks ja keeruta neid tavalises jahus. Kui tahad krõbedamat koorikut, siis keeruta palle speltajahus või saiapurus.
  6. Prae palle panni peal. Soovi korral võid pallid panna ka 200 kraadi juures umbes 15 minutiks ahju.
  7. Serveeri marineeritud peedi ja kurgi lõikudega. Lisa ka kartulile ohtralt tilli. Rootsipäraselt võib peedi ja kurgi asendada pohlamoosiga.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here