Õuna-kohupiimakook retsept

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 40 min

Kokku kuluv aeg: 55 min

Lihtne õuna-kohupiimakook

Imemaitsev ja tervislik õuna-kohupiimakook.

See kook on täis lihtsaid maitseid – õunu ja kohupiima. Kui on vaja midagi magusat küpsetada, siis selline kook on alati kindla peale minek. Tänu speltajahule ning rafineerimata suhkrule on see ka tervislik. Omanäoliseks teeb meie õuna-kohupiimakoogi see, et kohupiimasegu võib igaüks valmistada vastavalt oma maitsele – sinna võib lisada, rosinaid, marju, pähkleid, kaneeli- või sidrunikoort, vanillisuhkrut ja kõike, mida hing parasjagu ihkab.

Kui jääd speltajahu leidmisega kimpu, siis teame, et Tallinna Järve Selveris on see kindlasti olemas, sest just sealt me seda igapäevaselt ostmas käime. Tegemist on pruunika pakendiga, mis truult kõikide teise jahutoodete kõrval seisab.

Lihtne õuna-kohupiimakook

Õuna-kohupiimakook retspet

Koostisained

  • 50 g rafineerimata suhkrut
  • 100 g võid
  • näpuotsaga soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 dl nisujahu, 2 dl speltajahu
  • 380-400 g kohupiimakreemi, võib panna ka 250 g hapukoort
  • 1 suurem õun (nt Granny Smith)
  • 1 muna
  • maitse järgi suhkrut
  • 1 sidruni koor
  • 1 sidruni mahl
  • vanillisuhkrut

Valmistamisõpetus

  1. Sega omavahel spelta- ja nisujahu, küpsetuspulber, sool, või ja rafineerimata suhkur. Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Raputa purutaigen ühtlaselt koogivormi põhja, kuid ära seda kokku suru, vaid jäta puru õhuliseks.
  2. Tükelda õun kuubikuteks või laastudeks. Väga peeneks ei tasu lõigata, siis pole õunatükke tunda.
  3. Sega õunakuubikud kohupiimasegu (kohupiim, muna, soovikorral hapukoor, maitse järgi vanillisuhkur, sidrunikoor ja -mahl ning suhkur) sisse. Meie välja toodud kohupiimasegu on vaid üks variant. Kohupiima võid maitsestada millega iganes sa soovid: rosinate, vanilli, kaneeli, sidrunikoore või apelsinikoorega.
  4. Vala segu taignale ning pane umbes 40 minutiks või kuni kook on pealt kuldpruun 180 kraadisesse ahju.

Märkmed

  1. See kook on tänu speltajahule ja rafineerimata suhkrule üsna tervislik.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here