Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 25 min
Koostisained
- 150-200 g klaarsäga fileed
- 50 g metsikut riisi
- Kirsstomatid
- 1 spl võid
- 1 väiksem sibul
- Soola
- Pipart
- 2 spl oliiviõli
- 50 ml valget kuiva veini
- 1 tl pruuni suhkrut
- Basiilik
Valmistamisõpetus
- Pane 50 g metsikut riisi keema.
- Prae pannil 150-200 g klaarsäga soola ja pipraga.
- Kui kala on valmis lisa pannile 2 spl oliivõli, 1 spl võid ja 1 väiksem hakitud sibul ja prae klaasjaks.
- Lisa juurde pooleks lõigatud kirsstomatid.
- Maitsesta soola ja pipraga ning kalla 50 ml valget kuiva veini.
- Lisa 1 tl pruuni suhkrut ja hauta 5 minutit.
- Serveeri kala koos metsiku riisiga ning kaunista basiilikuga.
Klaarsäga metsiku riisiga
Oleme kaks retsepti teile uuest ägedast klaarsägast juba viimase kuu aja jooksul jaganud ja üks tuleb täna veel. Ruumi oleks tegelikult veel, sest kala on tõesti suurepärase maitsega – küpseta ja prae sa siis teda mis retsepti järgi tahes. Tänane soovitus aga järgmine: klaarsäga metsiku riisi ja värviliste kirsstomatitega.
Klaarsäga jõudis esmakordselt Eestisse mullu suvel ning nüüdsest saab seda endale soetada ka M.V.Wooli esindavast Mati Kalapoest. Tegu on vundu ja angersäga ristandiga, mis välimuselt sarnaneb pigem angersägaga. Kala maitse on hõrgult mahlane, filee on roosakas-valge ning sobib tõepoolest nii grillimiseks, praadimiseks kui ka küpsetamiseks. Oma katsetustega oleme nüüdseks pea kõik variandid läbi proovinud ning positiivselt üllatunud igas tulemuses.
Täna siis proovisime praadida klaarsäga valge veini, basiiliku ja tomati kastmes ning keetsime kõrvale kausitäie metsikut riisi. Tulemus oli lihtsalt imeline! Kuna roa valmistamine palju ega ei võta, sobib see suurepäraselt ka perele õhtu- või lõunasöögiks. Samas naudiks seda ka iga peoseltskond. Maitsed, mis selle retsepti abil kokku saavad, on lihtsalt niivõrd hõrgud.
Soovitame seda retsetpi eriti just nendeks puhkudeks, mil külla tuleb suurem seltskond, sest klaarsäga on meie turul ja toidulaudadel niivõrd uus külaline, et paljude jaoks on selle hõrk maitse tänaseni veel uudis ja avastamata maa.
Vaata veel retsepti klaarsägast siit ja siit!