Klaarsäga praekartuli ja salatiga Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

  • 150-200 g klaarsäga fileed
  • 3 kartulit
  • Salatisegu
  • 2 tl ürdivõid
  • Kirsstimateid
  • Soola
  • Pipart
  • tl sidrunimahl
  • tl õli

Valmistamisõpetus

  1. Koori, pese ja haki 3 kartulit ning pane kartulid pannile praadima.
  2. Pane ka 150-200 g klaarsäga fileed 2 tl ürdivõiga pannile umbes 12 minutiks praadima.
  3. NB: küpsetamise aeg oleneb filee tüki paksusest, kui nahk tuleb kergelt lahti ja kala on natukene vetruv on filee valmis.
  4. Seni kuni kartulid ja klaarsäga praevad tee valmis lihtne salat.
  5. Vali sobiv salatisegu ning lisa sool, pipar, tl sidrunimahla ja tl õli.
  6. Lisa salatile kirsstomateid.

Klaarsäga praekartuli ja salatiga Retseptisahtel

Klaarsäga praekartulitega

Täna otsustasime katsetada Eesti turul täitsa uue kalaliigi ehk klaarsägaga. Alles mullu suvel Eesti turule jõudnud ja nüüd ka M.V.Wooli poolt maale toodud klaarsäga on põnev just seetõttu, et tegu pole looduslikus mõttes algupärase kalaga, vaid inimese sekkumise tulemusel tekitatud päris uue liigiga.

Klaarsäga sünniks oli nimelt tarvis ristata vundu ja angersäga. Klaarsäga sarnaneb välimuselt angersägaga, kuid on ka nähtavaid erinevusi värvuses, uimede kujus ja suuruses.

Klaarsäga filee on värvuselt roosakas-valge ning mahlase lihaga, kerge ja hõrgu maitsega. Nii mõnigi sööja võib klaarsäga maitse segamini ajada looma või linnu lihaga, kuna kalal säilib ka küpsena tugev koestruktuur. Kala on mõnusalt rasvane – sisaldab 750 mg omega-3 rasvhappeid 100 grammi kohta.

Klaarsäga filee on ilma luudeta ning Mati Kalapoest ostetuna otsustasime ka meie täna teda fileena pannil küpsetada. Küpsetasime kõigepealt filee koos ürdivõiga. Mahlane kala sobib ürtidega imehästi ja või annab kala tekstuurile palju lisaväärtust.

Kuna kala ja praekartulid on koos küllaltki rammusad, otsustasime kõrvale hakkida vaid kerge rohelise salati rukkolast, värskest salatist ning kirsstomatitest.

Koos praekartulite ja suviselt kerge salatiga saab klaarsägast suisa oivalise roa!

Vaata ka meie teisi kalaretsepte siit!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here