Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 5 min
Kokku kuluv aeg: 10 min
Suvised ilmad jõuavad meie õuele juba aina suurema sagedusega – vihmapiiskadest hoolimata – ja seega mõtlesime, et hoiame pärast pasta carbonara retsepti veel vahemerelist tooni. Seekord jõudsid lauale siis mõnusad ja lihtsalt valmistatavad pestosaiad.
Olles sellised mugavamapoolsed nagu me oleme, kasutasime ise aja säästmiseks Lemontree maaletoodud pestosid, mis maitsevad tõesti sama hästi kui ükski koduselt valmistatud pesto seda teeks. Retsept ise nõjatub ainult üksikutele komponentidele: hõrgud pestod, hellamaitseline mozzarella, krõmps ahjuküps ciabatta, kergelt oliiviõli ja kogu lugu! Saiad lõhnavad ahjust tulles niivõrd isuäratavalt ning nende valmistamine on niivõrd kiire, et mina hakkan neid nädalaringselt hommikusäras tegema.
Ühesõnaga – küpsetama!
Vahemerelised pestosaiad
Koostisained
- Mozzarella juust
- Monti pesto(d) – vastavalt eelistusele punane-roheline
- Ciabatta (sobib nii hele kui tume)
- Oliiviõli
- Garneeringuks värske basiilik
Valmistamisõpetus
- Viiluta ciabatta, piserda viilud oliiviõliga ning aseta need grillpannile. Grillpanni puudumisel sobib pärast viilude õliga piserdamist otse teise sammuni minna.
- Määri ciabatta viiludele julgelt oma eelistatud pestot. Seejärel lisa igale viilule korralikult mozzarella juustu.
- Aseta valmis võileivad grillrežiimil ahju, 250 kraadi juures u. 5 minutiks.
- Serveeri näiteks värske basiilikuga!