Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 25 min
Koostisained
4-le
- 400 g kanahakkliha
- 1 tl kartulijahu
- 1 spl austrikastet
- 1–2 tl sojakastet
- 2 tl magusat tšillikastet
- 2 küüslauguküünt
- 1 spl seesamiseemneid
- 1 tl riivitud ingverit
- 1 tl seesamiõli
- sool pipar
- praadimiseks õli
- 50 g rohelist sibulat
- 250 g basmati riisi
- 500 ml vett
- soola
Valmistamisõpetus
- Sega korralikult hakkliha kõikide maitseainetega.
- Lisa kartulijahu ning lase segul veidi seista.
- Pese riis ja vala keevasse vette. Keeda kuni riis on vee endasse imenud.
- Tee hakklihasegust pallid ja pruunista pannil. Raputa valmis pallidele seesamiseemneid.
- Serveeri riisi ja hakitud rohelise sibulaga.
Aasiapärased lihapallid seesamiseemnetega
Otsisime retsepti, mis oleks lihtsasti kohandatav nii vürtsilembestele kui -vältijatele. Nende aasiapäraste lihapallide krehvtisust saad oma käe järgi sättida selliselt, nagu just sulle meeldib. Teame ju küll, et mõne jaoks on kaks küüslauguküünt ilmselgelt liiga vähe.
Selle retsepti lihapallide aasiapärane maitse tulebki mitmest erinevast lisandist, millega hakkliha segame. Austrikaste pärineb 19. sajandi Hiinast ning see levis kiiresti üle kogu regiooni, leides kiirelt oma koha aasia köögis. Kuigi nime poolest võiks arvata, et kaste on ainult austritest valmistatud, siis tegelikult võib maitse intensiivistamiseks leida selle koostisest ka muid mereande. Magus tšillikaste on üks leebematest vürtsistest kastetest, mis tihti meeldib ka muidu tulistest kaunadest eemale hoidjatele. Sojakaste on kindlasti paljudel igapäevaselt kasutusel sama moodi nagu küüslauk.
Mugavaim viis lihapallid lauale panna on kasutada serveerimisel kausjat nõu, siis on näiteks söögipulkade kasutamine einestamiseks lihtsam. Leidsime Apelsini valikust mõnusad laia põhjaga madalad kausid, mis on praktilisuse tõttu viimasel ajal väga populaarseks saanud. Nendega saab serveerida nii vedelamat kui tahkemat toitu ja nii ei pea kappi koguma erinevaid kausse, vaid piisab ühest komplektist. Apelsini e-poes ja Tallinna, Tartu ja Rakvere poodides on näha laia valikut sellistest kaussidest.
Aasiapärased lihapallid seesamiseemnetega on ka suurepärane viis pere väiksematele liikmetele tutvustada idamaiseid maitseid. Lihapallid iseenesest on lastele kindlasti tuttavad ja seda lihtsam on maitsemeeli avardada põnevate võõramate maitsetega. Tasub kindlasti proovida!