veiserullid

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 35 min

 

Koostisained

4-le

  • 300 g veisehakkliha
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 tl kartuli- või maisijahu
  • 2 tl austrikastet
  • 2 tl sojakastet
  • ½ tl tšillihelbeid
  • 1 tl seesamiõli
  • 2 pakki külmutatud valmis wonton tainast (tükkideks valmis lõigatud)
  • praadimiseks õli
  • serveerimiseks magusat tšillikastet ja rohelist sibulat

Valmistamisõpetus

    1. Sulata wonton valmis tainas.
    2. Sega veisehakkliha maitseainete, purustatud küüslaugu ning kartuli-/maisijahuga.
    3. Et tainas kokku jääks, pintselda tainatükkide äärtesse veidi vett. Aseta umbes 1 tl hakklihasegu tainalehe ühe kolmandiku peale ning keera rulliks.
    4. NB! Topelt tainalehed annavad krõbedama tulemuse.
    5. Vala wok panni põhja umbes 3 cm õli ja küpseta rullid kuldpruuniks.
    6. Serveeri rohelise sibula ja magusa tšillikastmega.

Aasiapärased veiserullid

Aasiapärased maitsed on aina enam populaarsust kogumas ja miks mitte proovida autentseid idamaised toite valmistada ka oma köögis. Retseptisahtli peakokk Margit valis välja restoranides pakutavatele kevadrullidele sarnase retsepti ning valmistas mahlased aasiapärased veiserullid.

veiserullid

Lõbusal kombel on meie aasiapärased veiserullid hoopis pelmeenid – wonton-pelmeenid. Nende ajalugu ulatub tagasi 17. sajandisse Qingi dünastia juurde, mil eelkõige jõukate aadlike ja kaupmeeste toidulaualt võis tihti leida suppi, mille koostisosad olid supileem ja väikesed wonton pelmeenid. Pelmeenide tainas talub mitmel viisil küpsetamist, nii saab neid keeta, aurutada või praadida. Muidugi on iga wonton pelmeenide valmistaja enda valik, millise kujuga ta need teeb. Ka täidisena kasutatakse erinevaid variante hakklihast mereandide ja köögiviljadeni. Meie retseptis on tegemist praetud rullidega, mis on parim valmistamisviis mõnusaks näputoiduks.

Serveerimiseks kasutasime Apelsinist leitud rullidega sarnase kujuga lamedapõhjalist taldrikut, kus veiserullid saab üksteise kõrvale ritta panna ja kõiki võrdselt garneeringuga kaunistada. Kui laual on vähe ruumi, on lamedale taldrikule hea asetada ka väike kausike koos kastmega, kuhu veiserullid enne ampsamist kasta. Erinevates suurustes ja värvides taldrikuid pakub paljude kokkajate lemmikpood Apelsin – ostelda saab Tallinnas, Tartus ja Rakveres kohapeal või mugavalt e-poes.

Kui otsid mõnusalt toitvat soolast snäkki, kõrval- või põhieinet, on aasiapärased veiserullid hea valik. Krõmpsud rullid sobivad söömiseks nii soojalt kui jahtunult ning serveerimisel võid kasutada ka mõnda oma muud lemmikkastet.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here