Ahjukael Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 1h 5 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 35 min

Vahel on nii, et tahaks perele või külalistele teha õhtusöögiks midagi head ja erilist, aga ei ole aega ega tahtmist tunde ja tunde köögis kokata. Kõlab tuttavalt?

Meile meeldib küll kokata, kuid samas meeldivad meile ka väikesed kavalad nipid, mis elu ja köögis majandamise lihtsamaks teevad. Seekord otsustasime proovida Nõo seakaela ja ei kahetsenud. Maitse oli väga hea ja igati piduliku õhtusöögi vääriline. Vaeva polnud vaja näha rohkem, kui et karbile kahvliga mõned augud sisse ja ahju! Korras!

Ka seenkastet valmistades kasutasime nö otseteed. Kastme põhjaks kasutasime Mamma seenesuppi ning seega jäi ära suurem tükeldamine ning maitsetasakaalu otsimine. Lisasime vaid jahu ja pisut vahukoort ning pärast väikest tulel podisemist oligi maitsev seenekaste valmis.

Kõige vaevarikkam ülesanne oligi tegelikult kartulite ja bataatide koorimine, kuid samas sai see põnev maitsekooslus ka sööjatelt omajagu kiidusõnu. Bataat annab klassikalisele kartulipudrule huvitava, pisut magusa, meki ning särav-kollase värvi. Soovitame kindlasti proovida neil, kes tavapärasest pudrust tüdinud ning otsivad uusi maitseelamusi.

Et külalistele muljet avaldada, ei pea pool päeva köögis mässama. Vaja on vaid poes pisut ringi vaadata ning paari kavala nipiga valmib rikkalik õhutsöök justkui iseenesest.

retseptisahtel_seenekaste

Kuni liha ahjus küpseb, jõuab rahulikult kastme, tambi ja salati valmis teha.

Seakael

  • Nõo ahjukael

Kartuli-bataaditamp

  • 1,5 kg kartulit
  • 1 (u 300 g) bataati
  • 2 spl võid
  • 4 spl hapukoort
  • Laimi

Seenekaste

  • Mamma seenesupp
  • 2 spl õli
  • 2 spl võid
  • 1 spl jahu
  • 50 – 150 ml vahukoort (mida rohkem, seda paksem kaste tuleb)

Seakael

Juhised on karbi peal kenasti olemas, kuid tegelikult pole vaja teha rohkem, kui torgata karpi paar auku ning pista siga eelsoojendatud (200 *C / 392 *F) ahju 65 minutiks.

Kartuli-bataaditamp

  1. Koori kartulid ja bataat.
  2. Pane kartul keema. Kui kartul on poolpehme, lisa bataat.
  3. Kui kõik on pehme, kergelt lagunev, vala suurem osa veest ära – jäta umbes 1,5 cm vett poti põhja.
  4. Lisa potti 2 spl võid ja 4 spl hapukoort. Tambi läbi väikse kuumuse peal. Väga pudruks pole vaja teha.
  5. Lisa maitseks soola-pipart ja pisut laimi (see tasakaalustab bataadi magusat maitset).

Seenekaste

  1. Sega pannil kokku õli, või ja jahu. Kuumuta see läbi, et ei jääks jahu maitset.
  2. Lisa pidevalt segades vähehaaval pannile supp.
  3. Lisa vahukoor. Mida rohkem vahukoort paned, seda vedelam kaste tuleb.

Märkmed

Soovitame serveerida värske salatiga. Selleks sega kahvliga läbi võrdses koguses õli ja sidrunimahla ning maitsesta soola, pipra ja balsamicoga. Saadud salatikaste vala oma lemmik salatirohelisele.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here