Jaanuaris testisime Retseptisahtliga uusi Alma Vita+ 150-grammised jogurteid. Jogurtid jagunesid kolme maitsekategooriasse – virsiku-chia, metsamarja-linaseemne ja ahjuõuna-kaerahelbe.
Uued Alma Vita+ jogurtid on laktoosivabad, kus kasutatud vaid puuviljasuhkruid õunamahla kontsentraadi ja datlisuhkru näol. Tegu on suurepäraste kiudaineallikatega, mis ühtlasi sisaldavad D-vitamiini ja LGG piimhappebakterit. Jogurtid sobivad ideaalselt ka vahepalaks või kiireks hommikusöögiks. Vaadates jogurtite koostisosi annab tootesari mõista, et sari on suunatud suuresti teadlikule tarbijale ning rõhub tervislikkusele.
Nüüd aga kõige põnevama osa juurde. Mida arvas Retseptisahtel uutest Valio jogurtitest?
Laktoosivabad puuviljasuhkruga südametevallutajad
Esimeseks valikuks osutus Alma Vita+ laktoosivaba virsiku-chia jogurt. Kuna Vita+ jogurtites on 30% vähem suhkrut, oli esmamuljeks meeldiv ja mõnus hapukus, mis on suuresti tervitatav. Puudus igasugu üleliigne läilasus ning jogurtis aset leidev tasakaal värskuse ja mõnusalt hapukuse vahel oli väga hästi lahendatud. Krõmps täidis ning tagasihoidlik magusus leidis kiiresti omaksvõtu.
Ehe ja autentne mekk ning veidra järelmaitse puudumine leidis kiiresti Retseptisahtli heakskiidu. Retseptisahtli kokk Margit soovitab ka putrudes mõnusa tasakaalu leidmiseks hommikuti jogurtit pudrule lisada. Tagab see korraliku täiskõhutunde pikemaks ajaks ühes vajalike kiudainetega.
Teiseks jogurtiks osutus metsamarja-linaseemne jogurt. Kohe esimesest suutäiest mõistsime, et antud kombinatsioon on suurepärane. Linaseemnete lisamine jogurtisse on igati tervitatav, sest esiteks on nad kasulikud seedimisele ja organismi talitlusele ning teiseks täiendasid nad meeldivalt jogurti olemust ja konsistentsi.
Aset leidvat meeldivat hapukuse nooti täiendasid metsmarjad, mis olid suureks üllatuseks terved ja täidlased, andes maitsele kamaluga sügavust.
Kolmandaks osutus ahjuõuna-kaerahelbe jogurt. Ahjuõuna jogurtid on erineval moel eksisteerinud Eesti turul pikalt ning retsepte ja maitseid pole suuresti selle aja jooksul muudetud. Ka antud jogurti puhul oli tunda seda selgesti äratuntavat ja traditsioonilist ahjuõunajogurti mekki.
Ahjuõuna jogurt oli kindlasti kolmest valikust tekstuurilt kõige täidlasem ja kreemisem. Järelmaitses tõusis esile meeldiv kaneeli noot, mis ühes kaerahelbe tükikestega andis jogurtile vajalikku sügavust ja maitsenüansse, tuletades meelde lapsepõlve.
Lõpp hea kõik hea!
Kokkuvõtteks peab nentima, et kõik kolm jogurtit valmistasid positiivse üllatuse. Erinev tehnika iga jogurti puhul, läbimõeldud nüansid, kasutatud puuviljasuhkur igas jogurtis seab kindlasti pretsedendi, millises suunas toidutehnoloogia liigub ning näitab, et klient muutub iga-aastaga aina teadlikumaks. Alma Vita+ laktoosivabasid jogurtid on suurepäraseks kiudaineallikaks ning tagavad mitmekülgse ja tasakaalustatud toitumise ning on osa tervislikust elustiilist. Retseptisahtli kokk Margit soovitab ka putrudes mõnusa tasakaalu leidmiseks hommikuti jogurtit pudrule lisada. Tagab see korraliku täiskõhutunde pikemaks ajaks ühes vajalike kiudainetega.