Banaanimagustoit

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 7 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

Koostisained

4-le

  • 4 keskmist banaani
  • 1 karp banaani või vanilje pudingut
  • 500g Valeri küpsiseid
  • 200 ml vahukoort
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2-3 tl suhkrut
  • 1-2 tl laimimahla

Koostisained

  • 75 g toasooja võid
  • 100 g suhkrut
  • 2 L suuruses munavalget
  • 75 g nisujahu
  • 2 spl hakitud rosinaid

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  2. Küpsiste tegemiseks haki rosinad ja soovi korral ka pähklid.
  3. Vahusta toasoe suhkur ja või.
  4. Lisa jahu ja hakitud rosinad (+ pähklid) ning sega need ühtlaseks massiks.
  5. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult ülejäänud taignaga.
  6. Aseta tainas teelusikaga küpsetuspaberile ja jäta vahed, sest tainas vajub kuumas ahjus laiali.
  7. Küpseta 6-7 minutit või seni, kuni küpsised muutuvad kuldpruuniks.
  8. Lase küpsistel jahtuda.
  9. Magustoidu tegemiseks puhasta ja lõika banaanid umbes 0,5 cm läbimõõduga viiludeks.
  10. Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljesuhkruga ning lisa vahustatud koorele laimimahla.
  11. Pane kausi põhja 1 spl vanilje või banaani pudingut.
  12. Lisa 1/3 banaaniviiludest.
  13. Pane paar küpsist banaaniviilude peale.
  14. Lisa küpsistele 1 spl vahukooresegu.
  15. Aseta magustoidu peale banaaniviilud.
  16. Soovi korral tee 1x veel sama ring läbi ning lõpuks kaunista paari küpsisega

Banaanimagustoit

Banaanimagustoit Valeri küpsistega

Seda, et magustoit on suure pidusöömingu kõige parem osa, teame me kõik. Pärast suurt ja rammusat pearooga on alati väga mõnus kohvi kõrvale midagi magusat süüa. Et mitte piirduda vaid mõne poest ostetud koogi või jäätisega, on alati tervitatav ise midagi uudset luua!

Sel korral tutvustan teile järjekordset põnevat retsepti – banaanimagustoit Valeri küpsistega, mis mõjub magustoidulaual värskelt ning paneb ka kõige suuremad magusa-eksperdid maitse üle ahhetama. Banaanimagustoidus kohtuvad omavahel banaani ja vanilje pudingu pehmus ning küpsiste meeldiv krõbedus.

Banaanimagustoit

Magustoidu teeb eriliseks see, et selles saavad justkui kaks erinevat magustoitu kokku. Nii valmistatav banaanikreem, kui ka Valeri küpsised mõjuvad ka eraldi väga maitsvalt. Valeri küpsised on oma maitselt klassikalised ning meenutavad paljudele lapsepõlve – sealhulgas ka minule. Eks alati on tore kombineerida vanu tuttavaid ja uusi huvitavaid maitseid, sest nii võid kindel olla, et toidulaual on alati midagi jälle avastada!

Banaanimagustoit

Alati annab suure boonuse maitsvale toidule selle atraktiivne väljanägemine. Banaanimagustoit kõlab väga luksuslikult ning seetõttu tuleb seda serveerida vastavatest magustoidunõudest. Mina valisin banaanimagustoidu serveerimiseks Apelsini köögikaupade seast erinevaid klaase. Näiteks serveerisin seda magustoitu ühe variandina kõrge jalaga kokteiliklaasist, kuid Apelsini tootevalikus on ka teisi ja sealhulgas madalamaid klaase, millest seast saad valida enda lemmiku. Banaanimagustoit annab kindlasti uutmoodi värvi kodusele magustoiduvalikule. Mitmete erinevate maitsenüansidega ja vahelduva tekstuuriga banaanimagustoit ühendab eneses mälestusi ning uut vormi, mistõttu on see vastupandamatult hea vahepala!

Banaanimagustoit

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here