Apelsinimaitselised muffinid Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

Koostisained

  • 375 g jahu
  • 1 spl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl söögisoodat
  • 10 spl võid
  • 200 g suhkrut
  • 2 muna
  • 360 ml hapupiima või petti
  • pool apelsini

Glasuur

  • 100 ml tuhksuhkrut
  • 3 tl apelsinimahla
  • pool apelsini

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoenda ahi 190 kraadini.
  2. Sega 375 g jahu, 1 spl küpsetuspulbrit ja 1/2 tl söögisoodat ning pane hetkeks kõrvale.
  3. Sega suures kausis 10 spl võid ja 200 g suhkrut kuni tekstuur on kohev.
  4. Lisa 2 muna üksteise järel ja sega kuni segu on ühtlaselt segatud.
  5. Lisa segusse pool kogust kuivaineid ja pool kogust hapupiima või petti ning sega.
  6. Lisa segusse ka teine pool kuivaineid ja teine pool hapupiima või petti ning sega uuesti.
  7. Riivi taina sisse poole apelsini koor.
  8. Jaga tainas võrtselt muffinipaberitesse.
  9. Pane muffinid 25-30 minutiks ahju kuni muffinid on kuldpruunid.
  10. Kui muffinid on valmis lase neil jahtuda.
  11. Muffini glasuuriks sega 100 ml tuhksuhkrut ja 3 tl apelsinimahla.
  12. Kui muffinid on jahtunud pane muffinitele glasuur peale.
  13. Kõige peale riivi teine pool apelsini koort.

Apelsinimaitselised muffinid Retseptisahtel

Apelsinimaitselised muffinid

Veebruarikuu on käes koos mitmete eesootavate pidustustega. Muffinivaimustus on mõne jaoks küll juba “nii eelmine aasta”, aga meie ei taha ega kavatsegi sellest üle saada. Seega, palun väga – tänane retsept tuleb siit – apelsinimaitselised muffinid!

Üks magus amps kulub igasse päeva ära ja pidulikumal või tähtsamal puhul veel eriti. Mulle endale meeldiks väga hea sõbra, ema või õetütre käest järjekordse pehme kaisukaru või kemikaale täis pulgakommi asemel sõbrapäevaks hoopis üks armastusega tehtud muffin saada.

Just seetõttu võtsin ka selle sel aastal kavva ja asun katsetama kohe praegu, et õigeks päevaks kõik selge oleks ja midagi untsu ei läheks.

Suure apelsinisõbrana on suur osa tänastel muffinitel mängida just riivitud apelsinikoortel, millest osa segasin taignasse ja suur osa läks ka koogikeste peale kaunistuseks. Soovitan veel taigna segamisel kasutada petti või hapupiima maitsestamata jogurti asemel. Muffin tuleb teiste koostisosade ja glasuuri tõttu niigi magus. Hapupiim on vähemalt vähem rasvasem ja kaloririkkam kui jogurt.

Glasuuri soovitan segada tuhksuhkrust ja apelsinimahlast. Kaunista koogikesed taaskord näpuotsatäie riivitud apelsiniga!

Vaata ka meie teist muffini retsepti siit!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here