Valmistamisaeg: 20 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Šokolaadimuffinid toorjuustuglasuuriga
Retsepti autor Ann-Amy Vene
Koostisained
Taigen
- 100 g võid
- 2 muna
- 2,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 g soola
- 4 spl kakaod
- 2 dl jahu
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
Glasuur
- 100 g toorjuustu
- 1,5 dl tuhksuhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 30 g võid
Valmistamisõpetus
Taigen
- Sulata või ning lase jahtuda.
- Samal ajal vahusta munad suhkruga.
- Lisa ülejäänud kuivained vahustatud munadele.
- Kõige lõpus lisa sulatatud või.
- Küpseta 225 kraadi juures umbes 10 min. (Kuna ahjud on erinevad, kontrolli muffinite küpsust hambatikuga – kui tikk jääb puhtaks, on muffin valmis).
Glasuur
- Sega kõik ained omavahel ühtlaseks massiks kokku.
- Määri see jahtunud muffinitele ning kaunista.
Märkmed
Soovi korral võib lisada taignasse ka banaani, mustikaid või šokolaadinööpe. Soovi korral võib koogikesi kaunistada veel šokolaadipuru või muu käepärasega!