Võiküpsised Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 1 h 30 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 45 min

Võiküpsised marmelaaditäidisega

Retsepti autor Argo Järve

Koostisained

  • 50 g võid
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 120 g tuhksuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 520 g jahu
  • 2 g soola
  • pool sidrunit
  • oma maitse järgi täidiseks marmelaadi, moosi või kreemi

Valmistamisõpetus

  1. Sulata pliidil või, kuumuta umbes 5 min, kuid ära lase kõrbema.
  2. Tõsta pliidilt või ning sega sisse suhkur, riivitud sidrunikoor ning vanilliekstrakt.
  3. Sega, kuni moodustub ühtlane mass. Seejärel tõsta pliidilt ning jahuta korralikult maha.
  4. Sõelu sisse omavahel segatud jahu, sool ja küpsetuspulber.
  5. Sega kuni moodustub ühtlane mass ning seejärel jahuta ja pane külmikusse.
  6. Hoia külmkapis enne küpsetamist vähemalt 1 h.
  7. Kuumuta ahi 180 kraadini.
  8. Võta kas teelusikas, supilusikas või jäätisekulp – oleneb millise suurusega küpsiseid soovid. (Võid ka taigna lihtsalt vormida ümmarguseks ja lõigata 0,5 cm paksuseid kettaid või kasuta selleks piparkoogivorme.)
  9. Täida lusikas taignaga ja suru siledaks pealt.
  10. Tõmba näppudega ettevaatlikult tainas lusikalt maha ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadilenii, et kumer pool jääks peale.
  11. Küpseta ahjus keskmisel tasemel ca 12 min või kuni küpsised on pealt kergelt pruunikad.
  12. Jahuta küpsised maha ja määri siledale poolele marmelaadi/kreemi/moosi ning suru õrnalt teine küpsise lame pool selle peale.
  13. Raputa peale tuhksuhkrut.

Märkmed

Kui teed ilma täidiseta küpsiseid võid neid vabalt ka külmutada. Umbes tunniga sulavad need üles ja on maitselt kui alles küpsetatud.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here