Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 4 h 30 min
Jäine rabarberimagustoit
Retsepti autor Kadri Raig
Koostisained
- 500 g rabarberit (mida roosakamad, seda ilusamad)
- 7 spl suhkrut
- 200 ml vahukoort
- 200 g lahjemat Kreeka jogurtit
- 1 spl calvadost
- 1 dl röstitud pistaatsiapähkleid
Valmistamisõpetus
- Eelsoojenda ahi 150 kraadini.
- Puhasta rabarber ning eralda neist umbes veerand (kõige ilusam ja roosam veerand).
- See ilus veerand lõika pikkupidi imeõhukesteks viiludeks, kasuta selleks näiteks juustunuga.
- Säti need viilud küpsetuspaberile ning puista neile peale umbes 1 spl suhkrut.
- Rösti neid ahjus umbes 15 minutit.
- Ülejäänud rabarber lõika niisama väikesteks tükkideks ning kuumuta neid koos 5 spl suhkruga madalal kuumusel kuni rabarberist tekib kerge segamise järel moosi moodi asi.
- Mul kulus selleks umbes sama kaua, kuni õhukesed rabarberiviilud ahjus olid.
- Jahuta moos täielikult.
- Vahusta vahukoor koos ülejäänud 1 spl suhkruga tugevaks vahuks, sega selle sisse ettevaatlikult jogurt, jahtunud rabarberisegu, calvados ning kergelt hakitud pistaatsiapähklid.
- Nüüd säti need õhukesed rabarberiliistakud endale sobivas mustris vormi või vormide põhja ning vala nende peale kooresegu.
- Tõsta sügavkulma ja lase neil seal olla vähemalt 4 tundi.
Märkmed
- Enne serveerimist võta umbes 30 minutit varem toatemperatuurile sulama.