Jäine rabarberimagustoit

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 4 h 30 min

Jäine rabarberimagustoit

Retsepti autor Kadri Raig

Koostisained

  • 500 g rabarberit (mida roosakamad, seda ilusamad)
  • 7 spl suhkrut
  • 200 ml vahukoort
  • 200 g lahjemat Kreeka jogurtit
  • 1 spl calvadost
  • 1 dl röstitud pistaatsiapähkleid

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi 150 kraadini.
  2. Puhasta rabarber ning eralda neist umbes veerand (kõige ilusam ja roosam veerand).
  3. See ilus veerand lõika pikkupidi imeõhukesteks viiludeks, kasuta selleks näiteks juustunuga.
  4. Säti need viilud küpsetuspaberile ning puista neile peale umbes 1 spl suhkrut.
  5. Rösti neid ahjus umbes 15 minutit.
  6. Ülejäänud rabarber lõika niisama väikesteks tükkideks ning kuumuta neid koos 5 spl suhkruga madalal kuumusel kuni rabarberist tekib kerge segamise järel moosi moodi asi.
  7. Mul kulus selleks umbes sama kaua, kuni õhukesed rabarberiviilud ahjus olid.
  8. Jahuta moos täielikult.
  9. Vahusta vahukoor koos ülejäänud 1 spl suhkruga tugevaks vahuks, sega selle sisse ettevaatlikult jogurt, jahtunud rabarberisegu, calvados ning kergelt hakitud pistaatsiapähklid.
  10. Nüüd säti need õhukesed rabarberiliistakud endale sobivas mustris vormi või vormide põhja ning vala nende peale kooresegu.
  11. Tõsta sügavkulma ja lase neil seal olla vähemalt 4 tundi.

Märkmed

  • Enne serveerimist võta umbes 30 minutit varem toatemperatuurile sulama.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here