Šokolaadi pavlova värskete marjade ja ganachiga

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 1 h

Kokku kuluv aeg: 2 h

Koostisained

  • 5 L Eggo muna
  • Näpuotsaga soola
  • tl veini või õunaäädikat
  • 1 tl kartulijahu
  • 300 g peensuhkrut
  • 2-3 tl kakaopulbrit
  • 1 vanilje kohupiimapasta
  • 200-300 ml vahukoort
  • 2 spl suhkrut
  • Šokolaad
  • Piim
  • Mündilehed

Valmistamisõpetus

  1. Eralda toasoojad munakollased valgetest.
  2. Lisa munavalgele näpuotsaga soola ja tl veini või õunaäädikat ning vahusta munavalge kergeks vahuks.
  3. Seejärel lisa osade kaupa suhkur ja vahusta.
  4. Kui on vaht on moodustunud, sega kergelt sõelutud kartulitärklis ja 2-3 tl kakaopulbrit munavahuga.
  5. Kuumuta ahju 200 kraadini ja kui ahi on kuum aseta beseed ahju ja keera temperatuur kohe 150 kraadi peale.
  6. Jäta kook tunniks ahju ja keera temperatuur siis maha.
  7. Hoia ahjuuks praokil ja lase koogil ahjus jahtuda.
  8. Sulata ganache tegemiseks potis šokolaad ja piim.
  9. Vahusta 200-300 ml vahukoort 2 spl suhkruga.
  10. Aseta beseele lusikaga vanilje kohupiimapastat ja sinna peale lase tordipritsist vahukoort.
  11. Kaunista kook marjade ja mündilehtedega.
  12. Tilguta peale ganache ja puista peale peensuhkur.

Šokolaadi pavlova värskete marjade ja ganachiga

Šokolaadi pavlova värskete marjade ja ganachiga

On aeg kirjutada lähemalt ka meie teisest kokakooli retseptist. Selleks on šokolaadi pavlova. Need on tavaliselt need magustoidud, mis kohvikute lettidel nii ilusad ja isuäratavad välja näevad. Tunduvad tõeliselt keerulised meistriteosed, kuigi tegelikult said meie kokakooli õpilased nendega väga hästi hakkama. Kõigile väga meeldis neid teha ning olid üllatunud, et neid polegi nii raske valmistada. Eks iga asi nõuab harjutamist, kuid see teeb ju meistriks 😉

Meie kaunid pavlovad valmisid Kollastest Eggo munadest, mis on just ideaalsed küpsetiste valmistamiseks. Pavlova koostis on tegelikult üllatav – muna, sool, veiniäädikas, kartulijahu, peensuhkur ja kakaopulber, kuid nendest valmib midagi imelist. Loomulikult annavad asjale viimase lihvi värsked marjad ja šokolaadikreem ehk ganache. Ganache tegi Margit kohapeal samuti ise, kuna üks osaleja soovis teada saada, kuida seda valmistatakse. Ganache on potis sulatatud šokolaad koos piimaga.

Kõigile väga meeldis šokolaadi pavlova ning ütlesid, et kindlasti katsetavad ka ise kodus teha veel. Tegelikult tuligi meile juba ka tagasisidet, et üks meie kokakoolis osaleja proovis neid kodus teha ja õnnestus väga hästi. Nii, et kõik nüüd katsetama ja tehke kõigile pereliikmetele üks maitsev šokolaadi pavlova!

Valisime serveerimiseks Gastrolingist ilusa helesinise taldriku, mis sobib pavlovatega imehästi. Taldrik on mõnusalt suur, et taldrikule mahutab ära 3-4 pavlovat, seega sobib taldrik serveerimiseks küll. Muidugi võib seda taldrikut kasutada ka soolaste toitude puhul.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here