Pošeeritud kala ja sidruniriis

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 35 min

Koostisained

  • 1 kg MVWooli lõhe
  • Vesi
  • 1 spl terapipart
  • 1 spl soola
  • 3-4 vart rohelist sibulat
  • Peotäis tilli
  • Sidrun
  • 200 ml riisi
  • Sidrunimahl
  • 0.5 tl kurkumi

Valmistamisõpetus

  1. Lisa vette sool, pipar, roheline sibul, till ning lase vesi keema ja keeda paar minutit.
  2. Keera tuli alt ja aseta kala nahk allpool vette 7-10 minutiks.
  3. Kui kala ei ole üleni veega kaetud, siis keera 5 minuti pärast kala nahk üles poole ning hoia kuumas veel 5 minutit.
  4. Keeda umbes 200 ml riisi.
  5. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga.
  6. Riivi sisse umbes terve sidruni koor ja raputa 0.5 tl kurkumi pulbrit.
  7. Serveeri riis sidrunilõikudega.

Pošeeritus lõhe ja sidruniriis

Pošeeritud lõhe sidruniriisiga

Pošeeritud lõhe ja sidruniriis – juba pealkiri kõlab väga isutekitavalt, mõtlesin mina, kui Margit mulle sellest retseptist rääkima hakkas. Kuna viimane kalaretsept tuli väga maitsev, siis tegi ta midagi sellele sarnast, kuid samas midagi täiesti erilist, et kokakoolistel oleks ikka põnev ka. Nii siis kirjutangi teile lähemalt meie esimesest retseptist, mille järgi meie viimases kokakoolis süüa tegime.

Pošeeritud lõhe tehakse samamoodi nagu pošeeritud munagi. Paljud imestasid, et kas tõesti pannaksegi toores kala keema. Tegelikult pole selles midagi nii erilist, samuti keedetakse suppide jaoks liha ning puljongi tegemiseks või niisama söömiseks. Kui pošeeritud muna armastavad paljud jätta seest tooreks, siis kala me küll tooreks ei jätnud. Kuigi sellest poleks midagi olnud, sest meie kvaliteetne kala pärineb ikka ja alati M.V.Wooli Mati Kalapoest. Igatahes 10 minutiga küpses kala mõnusalt mahlaseks. See oli ka päris palju põnevust pakkuv protsess tegelikult, sest kala küpsetamiseks pole pošeerimine just kõige klassikalisem viis.

Kala kõrvale tegime kollast riisi, mille kohta Margit ütles sidruniriis. See kõlab päris toredalt. Kasutasime täiesti klassikalist Baltixi valget pikateralist riisi, kuid värvisime selle lihtsalt ära. Riisi kauni kollase värvuse saavutasime täiesti looduslikul ja tervislikul viisil, st et me ei kasutanud mingeid värvaineid. Riisi sisse segasime terve sidruni koore ning seda imelist ja kõikvõimsat kurkumit. Ilmselt pole te kunagi söönud nii kasulikku riisi, mis on erkkollane ja pakatab vitamiinidest ning kasulikest mineraalidest. Riisi maitsestamisel kasutasime ka soola ja sidrunimahla. Sidrun sobib hästi kokku ka kalaga.

Toidu serveerimisel kasutasime sidrunit, tilli ja sibulat mis toovad esile kala ja riisi maitset. Loomulikult on meie pošeeritud lõhe sidruniriisiga serveeritud ka ekstravagantsel ahjupotil, mis pärineb ikka Gastrolinkist. Kindlasti proovige kodus see retsept järgi ja pakkuge endale väikest viisi väljakutse või üllatage külalisi.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here