Punane vein

Kui keegi on milleski väga hea või lausa parim, siis kasutatakse nende iseloomustamiseks ütlust, et nad on oma ala tipud. Näiteks tippkokk, tippjuht, tippsportlane jne. Ka veinide kohta öeldakse samamoodi. Nimelt sattus meie kätte punane vein nimega Luigi Righetti Campolieti Valpolicella Classico Ripasso. See vein tuleb meile Itaaliast Venetost Valpolicella veinipiirkonnast. See on piirkond, kus valmivad paljud Itaalia tipp-punaveinid.

Punane vein

Antud punane vein on toodetud väikeses Luigi Righetti veinimõisas. Viinamarjadest on kasutatud 70% Corvina, 20% Rondinella, 5% Molinara ja ülejäänud 5% on muud kohalikud sordid. Tegu on väga tuntud tumedate viinamarjasortidega Valpolicella aladelt. Kui veini iseloomustada, siis kindlasti on see keskmise täidlusega, kuiv ja külluslikult aromaatne punane vein. Aroom on pehme, kuid samas vürtsikas ning tunda on isegi kergelt tammevanilli. Maitse omakorda on keskmiselt täidlane ning terviklikult harmooniline.

Punane vein

Meil tekkis omakeskis küsimus, et mis see Ripasso, siis tähendab? Tuleb välja, et tegu on meetodiga, mis mille käigus Valpolicella vein on fermenteeritud Amarone veini viinamarjakestadel. Sellisel meetodil valmistatud veinid pole kunagi happelised ning on väga hea struktuuriga. Campolieti Valpoliella Classico Ripasso punane vein on laagerdunud tammevaadis 10-12 kuud.

Punane vein

Sellise iseloomuga vein sobib väga hästi grillitud ja praetud lihatoitude juurde. Samuti ka pitsade, pastade, ulukiliha ja juustude kõrvale nautimiseks. Antud punane vein on kindlasti kindla peale minek ning sobib väga hästi just kinkimiseks. Miks mitte, seda endale veinikeldrisse varuda, sest seda võib seal vabalt hoida kuni 4 aastat.

Serveerida võiks veini 18-20 kraadi juures ning bordeaux’ tüüpi klaasist. Veinile ja ka endale teeksite suure teene, kui avaksite pudeli 2 tundi enne tarvitamist. Nii saavad veini omadused paremini esile tulla.

Punane vein

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here