Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 50 min
Koostisained
- 40 g kaerahelbeid
- 3/4 tl küpsetuspulbrit
- 1/4 tl soola
- 1/8 tl söögisoodat
- 120 g küpsenud banaani
- 250 g kikerherneid
- 3 spl maapähklivõid
- 1 spl mett
Valmistamisõpetus
- Eelsoenda ahi 180 kraadini.
- Loputa kikerherned ja nõruta veest enam-vähem kuivaks.
- Tõsta kõik koostisosad blenderisse ja blenderda korralikult läbi, et segu oleks ilusti ühtlane.
- Täida muffinivormid täidisega ja jäta kerkimiseks ka ruumi.
- Tõsta muffinid 180 kraadi juures ahju 20 minutiks.
- Muffineid võib süüa soojana või tõsta hoopis külma ja lasta neil öö läbi seista.
Banaanimuffinid
Nüüd tuleb rõõmus uudis kõigile neile, kes küpsetamisel eelistavad jahu mitte kasutada. Me küpsetasime kuldpruunid ning ülimaitsvad banaanimuffinid täielikult ilma jahuta.
Kindlasti on kõigil kodus muffinivormid, sellised paberist, mis tihti jäävad pärast küpsemist tihti muffinite külge kinni. Palju lihtsamaks muutub küpsetamine, kui osta endale silikoonist vormid, mis on korduvkasutatavad ning lisaks on neid väga kerge pesta.
Apelsini poest leidsime sellise muffini küpsetusplaadi, mis oli metallist ning plaadi pesades olid lisaks veel ka silikoonist vormid. Selle komplektiga meil tõesti vedas, sest pärast küpsetamist jäi küpsetusplaat täiesti puhtaks ning muffinivorme oli ka hea lihtne kätte saada.
Jahuvabad banaanimuffinid tulid võrreldes jahust valmistatud muffinitega palju pehmemad ja nätskemad. Kindlasti meeldivad sellised muffinid kõigile neile, kellele ei meeldi muffinite kuiv tekstuur. Meie banaanimuffinid kohe kindlasti kuivad ei olnud ning maitsesid lausa oivaliselt.
Lisaks olid neid ülimalt lihtne valmistada ning samas on tegu ka väga tervisliku magustoiduga. Soovitame kindlasti kõigil järele proovida, sest nende valmistamine on väga lihtne ning banaanimuffinid sobivad söömiseks igal pool ja igal ajahetkel.