BBQ kanavardad

Valmistamisaeg: 1 h

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 15 min

Kanavarraste koostisained

  • 200 ml Heinz Sweet BBQ kastet
  • 40 ml Heinz sojakastet
  • 150 g peekonit
  • 30 ml viskit
  • 500 g kanafileed
  • 1 spl paprikapulbrit
  • 1-2 tl Kotanyi küüslaugupulbrit
  • Kotanyi pipart

Salati koostisained

  • 250 g feta juustu
  • 1 laim
  • 200 g maasikaid
  • 600 g arbuusi
  • piparmündilehti
  • soovi korral lisa 100 g avokaadot

Valmistamisõpetus

  1. Marinaadi valmistamiseks sega kokku BBQ kaste, sojakaste ja viski, küüslaugupulber, paprikapulber ja pipar.
  2. Tükelda kanafilee, vala peale marinaad ning sega nii, et kõik kanatükid oleksid marinaadised.
  3. Mässi marineerunud kanatükid peekonisse ja lükka vardasse.
  4. Lase umbes 30-45 minutit maitsetel külmas tõmmata.
  5. Kui ei kasuta grilli, siis eelsoojenda ahi 220 kraadini ja küpseta kanavardaid ahjus umbes 15 minutit. Kui grillil on temperatuur sama, siis on ka küpsemise aeg sama.
  6. Salati tegemiseks tükelda arbuus ja pane kausi põhja.
  7. Lisa puhastatud ja tükeldatud maasikad ja soovi korral avokaado.
  8. Lõika feta kuubikuteks ja aseta kõige peale.
  9. Lisa piparmündilehed.
  10. Sega salat alles enne serveerimist (salat muutub kohe peale segamist vesiseks).

BBQ kanavardad

BBQ kanavardad

Grillihooaeg on siiani täie hooga käimas. Algas see ju meil esimeste soojade kevadilmadega ning võib üsna julgelt arvata, et kestab ta veel seniks kuni vähegi meil suviseid soojakraade jagub. Pidev grillimine on mind aga inspireerinud otsima aina uusi maitseid. Kuigi eestlaste grillliha valik poes on silmnähtavalt lai, siis minule on ikkagi pisut keerulisem meelejärgi olla. Seetõttu olen loonud lihtsasti kättesaadavate vahenditega midagi uut ja imemaitsvat – BBQ kanavardad.

Kust siis barbeque stiilis grillimine õigupoolest pärineb? Hiljutised asitõendid näitavad, et BBQ stiilis liha nauditi rikaste seas juba 700 aastat eKr. Esimesed arheoloogilised leiud pärinevad kuningas Midase hauakambrist, kes pea 3000 aastat tagasi juhtis impeeriumit tänapäeva Iraagi aladel. Hauakambrist leiti grillitud lambaliha jääke. Ajaloo vältel on barbeque traditsioonid levinud üle maailma ning võib väita, et eriti hästi on see ära kodustatud just Põhja-Ameerikas, kus sellises stiilis grillliha suuresti nauditakse. Sõna “barbeque” on tõenäoliselt ingliskeelne adaptsioon sõnast “barbacoa.”

BBQ kanavardad

Kui BBQ meenutab üldjuhul sea- või veiseliha, siis kaasaegsemas võtmes on ka igati ootuspärane viia kokku barbeque ja kanaliha ehk antud juhul oligi tulemuseks BBQ kanavardad. Viimaste valmistamiseks olen kasutanud erilise hoolega välja valitud kastmeid ja maitseaineid. Kana tuleks mõnusalt ära mässida peekonisse ja Heinzi Sweet Barbecue kastmesse, mis annab kanalihale iseloomuliku maitse. Soolsus lisandub sojaga, mille puhul otsustasin samuti Heinzi traditsioonilise sojakastme kasuks. Viimaks saab kanamarinaad iseäraliku nüansi viski näol. Ehk on sul seisma jäänud mõni hea viski, mida raatsiksid retseptis kasutada – luban, et selle lisamist sa ei kahetse! Kõigele annavad veel vürtsi Kotanyi küüslaugupulber ja pipar, mida mõistlikus koguses kanale peale tuleks puistada.

BBQ kanavardad

BBQ kanavardad on parajalt lihased, et saaksid päevase valgukoguse kätte. Siiski on vajalik omapärasele linnuliha grillile ampsata kõrvale midagi värsket ja kerget. Sellele leidsin lahenduse magusapoolse suvise salati näol, mille koostisse kuuluvad praeguse aja absoluutsed parimad – arbuus, maasikad ja mustikad. Kerglane ja parajalt soolane feta juust aitab magusat muidugi siinkohal tasakaalustada ning kõige lõpuks saab salat veel kerge toppingu piparmündilehtede kujul.

BBQ kanavardad sobivad nii lõuna- kui õhtusöögiks. Veelgi enam soovitan neid pakkuda mõnel ilusal reede õhtupoolikul, kui ootad sõpru külla ning ihkad midagi kerget ja toitvat. Lihtsasti valmivad BBQ kanavardad peaksid olema kahtlemata ka Sinu uute retseptide seas!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here