Grillitud kana seenerisottoga

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

  • Kikase “Talvegrill Broilerilihast”
  • suurem peotäis Shiitake seeni
  • rosmariini või oreganot
  • 1 sibul
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 200g risotoriisi
  • klaas valget veini (u 220ml)
  • 1 spl võid
  • oliivõli
  • puljongit pigem 1 l -1,2 l
  • sool, pipar
  • u 100g riivitud parmesani
  • peotäis rukolat
  • sidrunimahla

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi kuni 180 kraadini.
  2. Laota kanaliha restile ja pane see paberiga kaetud ahjuvormile, siis pääseb kuum õhk ühtlaselt lihale ligi.
  3. Küpseta ahjus umbes 15 minutit.
  4. Samal ajal tükelda seened, lisa potti tükk võid ja pruunista kergelt, maitsesta rosmariini, soola ja pipraga. Tõsta kõrvale ootele.
  5. Tükelda sibul ja küüslauk.
  6. Lisa potti tükk võid ja veidi oliivõli ning pruunista sibulat ja küüslauku, kuni sibul muutub klaasjaks.
  7. Lisa risotoriis ja sega korralikult, et maitsed seguneksid.
  8. Lisa riisile klaas valget veini ja lase aurustuda.
  9. Lisa tükeldatud seened ja 1 osa puljongit.
  10. Sega riisi pidevalt, kunii riis on vedeliku endasse tõmmanud.
  11. Seejärel lisa järgmine osa puljongit. Korda eelnevat seni, kuni riis on valmis.
  12. Väldi riisi ülekeetmist! Kui riis on kergelt “krõmpsuv”, keera kuumus maha, sest riis küpseb peale kuumuse maha keeramist veel edasi.
  13. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa tükk võid ja juust ning sega, kuni risotto on muutunud kreemiseks.
  14. Nüüd, kui liha ja risotto on valmis, serveeri värske rukola ja riivitud parmesaniga.

Grillitud broiler seenerisottoga

Grillitud kana seenerisotto ja värske rukolaga

Grillkana ja seenerisotto? Minu arust ülim kooslus! Enam ei pea Sa ootama suve või veel vähem seda igatsema jääma. Sest KIKAS on valmis aastaringselt meenutama suviseid maitseid läbi erinevate marineeritud lihade. Ma ise näiteks marineeriks kõik lihad ära. Mulle meeldivad maitsestatud lihad!

Grillitud broiler seenerisottoga

Sel korral proovisimegi valmistada just Kikase poolt marineeritud Talvegrilli broilerilihast. Selle maitse oli hõrk ja meenutas veidi Teryaki kana. Ikka ja jälle rõhutame, et Talvegrill ei ole mõeldud ainult grillimiseks. Kui sul pole grillahju või -panni, siis sa ei pea praegu maja taha külmetama minema. Sobib ideaalselt ka ahjus küpsetada!

Grillitud broiler seenerisottoga

Me lubame, et see jääb täpselt sama maitsev! Sellepärast ei pea muretsema, et äkki ahjus kuivab ära. Kikas on mõelnud selle peale juba varakult ette. Nende broileri retsept on disainitud täpselt nii, et võid seda julgelt kasvõi pannil teha. Mitte midagi ei juhtu! Ja võib-olla parem ongi? Eks see on juba igaühe enda otsustada, kuidas kellelegi maitseb. Meile maitses ta sellisel kujul.

Grillitud broiler seenerisottoga

Edasi ütles minu loogika, et kui Teryaki, siis riis! Kui riis, siis risotto! Mis saaks veel loogilisem kulg olla, kui sügisesel ajal valmistada seenerisotto? Niisiis võtsimegi peotäis shiitake seeni, praadisime neid mõnusalt võis ja hiljem segasime need risottosse.

Grillitud broiler seenerisottoga

Mis meile eriti just selle Talvegrilli juures meeldis lisaks mahlasusele, oli selle liha värvus! Vaadake seda oranži jumet! Seda on võimatu mitte märgata. Ükskõik, kui palju rohelisi lehti või kreemjalt valget risottot sa oma taldrikule ei lisa, Kikase broiler jääb ikkagi selle roa staariks. Ehk kõige silmapaistvamaks elemendiks sinu taldrikul.

Vaata ka, kuidas valmis grillitud kana lillkapsaga!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here