Broileriliha Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Kalendri järgi saabub suvi ametlikult alles homme, ent grillihooaeg on juba täies hoos! Mis saab olla mõnusam, kui võrratu seltskonnaga väljas kokata ning pärast üheskoos soojendava päikese käes tõelist suvetoitu nautida? Just nimelt! Anname mõned nipid eesootavaks jaanipäevaks. Esimene on light marinaadis broileriliha. 

Me teame, et paljud meie sõbrad armastavad kergema enesetunde nimel asetada grillile sealiha asemel hoopistükis mõnusa kanaliha. Valmistasime neile rõõmu ning tegimegi nii! Et nende kõhud aga ikkagi tervislikkusest pakataksid, mõtlesime grillile lisada ka mõned maitsvad paprikalaevukesed.

Sellel korral valisime oma grillile Kikase broileriliha light marinaadis, millele lisatud maitseained jätavad staariks ikkagi kanaliha enda. Ka seekord ei asunud me noaga lihatükke ründama, vaid jätsime nad täpselt sellisteks nagu nad pakendis olid. Kanaliha on oma olemuselt üpris kapriisne ning liiga väikesed tükid võivad pikalt grillile jäädes muutuda kuivaks.

Kerge broileriliha kõrvale valmistasime teisegi kerge ampsu – paprikalaevukesed hõrgu kreeka jogurtiga. Kollased ja punased paprikad andsid suveroale mõnusa värvigamma, mis lausa kutsusid ennast sööma. Maitsenüansiks lisasime vaid murulauku, tilli ja näpuotsaga soola. Näm-ma!

Ilma pikema romaanita asume nüüd retsepti kirjeldama, et saaksite endalegi kamraadid külla kutsuda ja üheskoos homme grilli kõrval suvi vastu võtta.

Kikase broileriliha light marinaadis

Broileriliha Retseptisahtel

Koostisained

  • Kikase broileriliha light marinaadis
  • paprikad
  • kreeka jogurt või hapukoor
  • murulauk
  • till
  • maitsestamiseks soola

Valmistamisõpetus

  1. Aseta broileriliha kuumale grillrestile küpsema.
  2. Liha tahab küpseda ca 20 minutit.
  3. Lõika paprikad pikkupidi pooleks ning puhasta pooled seemnetest.
  4. Soovitame jätta paprikale varred külge, sest nende abil on neid grillil kergem pöörata.
  5. Haki murulauk ja till ning sega need kokku kreeka jogurtiga. Maitsesta soolaga.
  6. Kui liha on juba pooleldi küps, aseta grillile ka paprikad.
  7. Grilli paprikaid kindlasti kaane all, et need ilma kärssamiseta ilusti küpseksid.
  8. Paprika tahab küpseda ca 5 minutit ühelt ja 5 minutit teiselt poolt.
  9. Lisa küpsenud paprikalaevade sisse kreeka jogurti kaste.
  10. Serveeri soojalt.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here