Broileriliha

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

Koostisained

  • Kikase Talvegrilli
  • Kitsetoorjuustu
  • Peeti
  • 200 ml vett
  • Näpuotsaga soola
  • 2 tl suhkrut
  • 2 spl valge veini äädikat või õunaäädikat
  • Peedi idusid
  • Tüümiani
  • Musta pipart

Valmistamisõpetus

  1. Küpseta Talvegrilli 200 kraadises ahjus 25-30 minutit.
  2. Puhasta peet ning viiluta köögivilja koorijaga õhukesed viilud.
  3. Lisa 200 ml vette näpuotsaga soola, 2 tl suhkrut ja 2 spl valge veini äädikat.
  4. Lase marinaad keema ja seejärel kuumust vähemaks ja aseta peet marinaadi.
  5. Keeda väiksemal tulel umbes 30 minutit.
  6. Serveeri broileriliha koos jahutatud marineeritud peedi ja kitsetoorjuustuga.
  7. Kaunistuseks lisa tüümiani, peedi idusid ja pipart.

Broileriliha

Broileriliha peedi-kitsejuustusalatiga

Mõnikord me teeme asju risti vastupidi. Oleme juba sellised mässajad. Näiteks meile sattus kätte Kikase Talvegrill, mis on väga hästi marineeritud broileriliha. Võtsime julguse kokku ning ei hakanudki seda grillima. Mis sest, et pakendi peal oli sõna talvegrill. Kes soovib, võib seda ka grillida, kuid meie otsustasime ahjus küpsetamise kasuks.

Kikase Talvegrilli broileriliha on sellepärast juba väga hea, et kõik töö on meie eest juba ära tehtud. Nende pakendis ehk ämbris on kenad ning parajad tükid juba valmis lõigatud. Isegi liha maitsestamine on meie eest ära tehtud. Ole vaid ise hakkaja ja lükka ahju.

Broileriliha

Kõrvale otsustasime valmistada peedi-kitsejuustusalati. Peet on üks äraütlemata tore köögivili. Peet sisaldab rohkelt mineraalaineid – magneesiumi, fosforit, kaaliumit, rauda jne. Lisaks ka B- ja C-vitamiine. Lisaks annab peet vähe kaloreid.

Broileriliha on samuti väga kasulik. See on väga hea valkude allikas, parandab meeleolu ja vähendab stressi. Lisaks on ka immuunsüsteemile kasulik. Praegusel külmal ajal on see igati tervitatav.

Broileriliha

Kitsejuust on selline piimatoode, mis väga hästi seob peedi ja broileriliha omavahel hästi kokku. Liha on selline krõbe ja mahlane. Peet on tekstuurilt pehmem ning lisab toidule mõnusad värskust. Pehme ning siidine kitsejuust on ideaalne komponent, mis need mõlemad maitsemaailmad omavahel kokku seob.

Mahlane broileriliha tuli meil väga hästi välja. Meie üks tiimiliige, kes peeti ei söö, proovis ka korraks peeti maitsta, kuid loobus mõne ampsu järel. Kitsejuustu ja broileriliha sõi ta igatahes suure isuga. Meile kõigile teistele meeldis ka peet väga, lisaks on see ka ju kasulik. Praegusel talvisel ajal ongi hea teinekord teha rohkem läbimõeldud toite, et kõik väärtuslikud valgud, mineraalid ning vitamiinid kenasti ikka kätte saaks.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here