brownie

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 45 min

 

Koostisained

  • 200 g võid
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 100 g jahu
  • 50 g kakaod
  • 3 L suuruses muna
  • 200 g suhkrut
  • 70 g mandlilaaste

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi 180 või 160 kraadini, kasuta pöördõhuga režiimi.
  2. Sulata madalal kuumusel või ja lisa tükeldatud šokolaad. Sulata edasi veevannil kuniks või ja šokolaad on vedel ja segunenud. Tõsta jahtuma.
  3. Vahusta munad ja suhkur tihkeks vahuks mikseri maksimaalselt kiirusel umbes 6-8 minutit.
  4. Lisa sõelutud kakao muna-suhkru seguga.
  5. Lisa jahtunud või-šokolaadisegu munasegule. Sega ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud 20-22 cm vormi.
  6. Raputa peale mandlilaastud ja küpseta ahjus 25 minutit.
  7. Tõsta jahtuma ja serveeri.

brownie

Brownie

Valmistasime Retseptisahtliga sel korral magustoiduks rikkaliku šokolaadimaitse ja täidlane tekstuuriga Brownie. See on üks populaarsemaid magustoite terves maailmas ning seda naudvad pea igas vanuses inimesed. Kuigi tänapäeval on brownie üks tuntumaid ja populaarsemaid magustoite kogu maailmas, on see leiutatud suhteliselt hiljuti.

brownie

Esimene brownie retsept avaldati 19. sajandi lõpus Ameerika Ühendriikides ja see sai kiiresti populaarseks tänu oma lihtsusele ja maitsele. Brownie’t valmistati lihtsatest koostisosadest nagu jahu, suhkur, kakaopulber, munad ja või, mis muutis selle valmistamise lihtsaks ja kõigile taskukohaseks. Aastate jooksul on retsept edasi arenenud ja selle maitse parandamiseks on lisatud uusi koostisosi, näiteks pähkleid, šokolaadilaaste ja kuivatatud puuvilju.

brownie

Ühe õige brownie valmistamiseks on vaja korralikku kandilist koogivormi. Meie leidsime sellise koogivormi kodu- ja köögitarvete poest Apelsin. Apelsinist leiad laia valiku erinevaid ja kvaliteetseid koogivorme – nii kandilisi kui ümmargusi ning väga erinevast materjalist. Koogivormid leiad Apelsini mugavast e-poest ning füüsilistest poodidest Tallinnas (Rocca al Mare keskus, Ülemiste keskus, Kristiine keskus), Tartus (Lõunakeskus) ja Rakveres (Vaala keskus).

Kui sa ei ole kunagi brownie’t valmistanud, siis on viimane aeg seda proovida. Tegemist on ju ometi ühe maailma kõige populaarsema magustoiduga. Omalt poolt soovitame rammusa ja magusa brownie kõrvale seerida külma vaniljejäätist. See kombinatsioon ajab iga magusasõbra suu vett jooksma.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here