clafoutis

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 45 min

 

Koostisained

Valmistamisõpetus

  1. Tõsta köögiviljad seentega sulama umbes 3 minutiks. Vala ära pakis olev üleliigne vesi.
  2. Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
  3. Sega munad, munakollased ja koor ühtlaseks.
  4. Lisa jahu ja maitseained ning parmesan. Sega kuni tainas on ühtlane.
  5. Määri 22-23 cm koogivormi põhi võiga.
  6. Lisa nüüd veidi seisnud tainale köögiviljad seentega ja sega ning vala võiga määritud vormi.
  7. Küpseta ahju keskel 25-30 minutit või kuni clafoutis on kuldpruun ja kerkinud.
  8. Lase veidi jahtuda ja serveeri toorsalatiga.

clafoutis

Clafoutis

Seekord valmis Retseptisahtli köögis maitsev soolane clafoutis köögiviljadega. Kui tavaliselt valmistatakse clafoutis’t magusana, siis meie otsustasime veidi eristuda ja teha soolase. Lõpptulemus oli muljetavaldav – viis keele alla!

Clafoutis, nagu juba nimest kuulda ja näha, on pärit Prantsusmaalt. Täpsemalt Limousin’i regioonist ning seda valmistakse traditsiooniliselt põldmarjadega, aga variatsioone on ka kirssidega, ploomidega, õunadega jne jne. Clafoutis hakkas üle Prantsusmaa levima 19. sajandil.

clafoutis

Köögiviljad ja seened saime mugavalt ja kiirelt Härmavilja külmutatud köögiviljad seentega pakist. Tegemist on Härmavilja valikus uue tootega, mille koostisesse kuuluvad šampinjonid, rohelised oad, brokoli, punane paprika ja sibul. Eriliseks muudab segu rikkalik šampinjonide sisaldus, mida enamikes köögiviljasegudes ei ole. Palju on räägitud seentest kui väetoidust, mis edendavad tervist. Härmavili on seente väe külmutanud ja koos köögiviljadega pakki pannud. Tootele on ka koostöös Fitlap toitumisspetsialistidega lisatud Fitlap.ee soovitab usaldusmärk. Usaldusmärk tähistab Fitlapi spetsialistide poolt heaks kiidetud tervislikku toodet, mis sobitub kenasti ka Fitlap.ee toitumiskavasse.

clafoutis

Soolane clafoutis köögiviljade ja seentega tuli imemaitsev ning seda ei ole kuigi raske valmistada. Valmista tainas, sulata Härmavilja köögiviljasegu seentega, aseta mõlemad vormi, lükka vorm ahju ja voilaa, ongi valmis! Soovitame kindlasti kodus ise soolane clafoutis köögiviljade ja seentega järele proovida.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here