Brüleekreem

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 35 min

Kokku kuluv aeg: 4 h

Astelpaju tarretise koostisained

  • 100 g astelpajumahla
  • 100 g tarretisesuhkrut

Brüleekreemi koostisained

  • 400 ml vahukoort
  • 100 ml täispiima
  • 5 L suuruses munakollast
  • 1 vaniljekaun
  • 50 g suhkrut + natuke suhkrukatte tegemiseks

Valmistamisõpetus

  1. Astelpaju tarretise jaoks kuumuta astelpaju mahl (suhkruta) keemiseni ja sega sisse tarretisesuhkur. Keeda 5 minutit aeg-ajalt segades. Jahuta enne kasutamist.
  2. Brüleekreemi jaoks eelsoojenda ahi 180 kraadile.
  3. Vaja läheb 4 x 175 ml keraamilist kaussi ja 1 kõrge äärega
  4. Vala potti nii vahukoor kui ka
  5. Lõika vaniljekaun pooleks, tõmba noaotsaga seemned välja ning lisa koorele. NB! Kauna võib ka koorele lisada, kuid eemalda see enne kui vormidesse valad.
  6. Vahusta teises kausis suhkur ja munakollased kergeks vahuks.
  7. Kuumuta vahukoore piimasegu kuni keemiseni, kuid ära päris keema lase!
  8. Eemalda vaniljekaun kooresegust ja vala väikese nirega munasegusse seda samaaegselt segades.
  9. Kogu supilusikaga kokku segu pinnalt suuremad mullid.
  10. Pane iga vormi põhja 0.5 cm kiht astelpaju tarretist ning vala seejärel peale muna-kooresegu.
  11. Pane vormid kõrge äärega ahju Vala ahjuplaadile vesi, et see ulatuks umbes kolmveerand kreemikausini.
  12. Aseta kreemikaussidele peale 1 sirge küpsetuspaberileht.
  13. Küpseta brüleekreemi umbes 30-35 minutit. Kreem on valmis, kui see vormi sakutades kergelt tarretise moodi võbiseb.
  14. Tõsta kreemikausid veest välja ja lase jahtuda. Kui kreemid on käesoojad, aseta need külmkappi tahenema, kuni need on täielikult jahtunud. Jäta kuiv küpsetuspaber peale.
  15. Raputa 1,5 tl suhkrut ühtlase kihina kreemi peale ja sulata see põletiga merevaigu värvi.
  16. Lase kreemil enne serveerimist taheneda (võib asetada külma kuni tahenenud).

Brüleekreem

Brüleekreem astelpajuga

Vihmasesse ja kargetesse sügispäevadesse sobib enda poputamiseks suurepäraselt mõnus brüleekreem. Oleme varemgi brüleekreemi ehk créme bruléed teinud, aga seekord teeme seda veidi sügisesemas võtmes. Täiustame retsepti külmemal ajal eriti vajalike vitamiinirohkete astelpaju marjadega, mida peaks veel värskel kujul turult ja puude otsast leidma.

Brüleekreem

Astelpaju marjad on ühed täiuslikumad taimsete vitamiinide ja raviomadustega allikad. Viljad sisaldavad C, B1, B2, B6, B15, P, K ja E vitamiine ning karotinoide. Kui magustoiduga juba natuke patustada, siis võiks seda teha võimalikult tervislikult – niisiis on brüleekreem astelpaju lisandiga kohe palju süümekavabam ja kulub haigushooajal eriliselt ära.

Brüleekreem

Ei ole saladus, et hea brüleekreem nõuab aega ja vigu võib selle tegemisel kergesti tekkida. Nii juhtus ka meil endal – esimene portsjon läks täitsa aia taha. Siinkohal tuleb arvestada, et astelpaju ei saaks liiga palju, vastasel juhul muutub tarretuv osa vedelaks ja imbub suhkrukattest läbi. Astelpaju võib panna julgelt vähem, kui meie piltidel on näidatud.

Brüleekreem

Isegi heal kokal juhtub apsakaid ja sellest ei tasu kohe nördinud olla. Järgmisel katsetamisel tuli portsjonil tarretis juba tahkem ning mõnus krõbe suhkrukiht Apelsinist soetatud leeklambi abil andis magustoidule lõppviimistluse. Soovitame kindlasti pilgud heita Apelsini e-poodi, kus on lausa eraldi sektsioon nii põletitele kui ka brüleevormidele.

Brüleekreem

Brüleekreem on suurepärane ja aegumatu magustoit, mida sobib serveerida erinevate hooajaliste marjadega ning seda iga sündmuse puhul. Põnevat katsetamist!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here