Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 20 min
Koostisained
- Härmavili Kullakesed sirged ja krõbedad friikartulid
- 2–3 spl oliiviõli
Buffalo maitseainesegu koostisained
- 1 tl tšillipulbrit
- 1 tl suitsupaprika pulbrit
- 1 tl köömnepulbrit
- 1 tl cayenne’ pipart
- 2 tl küüslaugusoola
- 1 tl meresoola
- 1 tl musta pipart
Jogurtikastme koostisained
- 100 ml maitsestamata jogurtit
- 1–2 spl majoneesi
- 1–2 tl laimi või sidrunimahla
- soola
- pipart
- ürte, nt tilli, peterselli, oreganot, basiilikut
- rohelist sibulat
Valmistamisõpetus
- Laota Härmavilja Kullakesed friikartulid ahjupannile, lisa 2–3 spl oliiviõli ning raputa peale maitseaine segu.
- Pane kartulid eelsoojendatud 200-kraadisesse ahju umbes 10–15 minutiks või seni, kuni kartulid on kuldpruunid.
Buffalo friikartulid
Eks see aeg ole pikalt olnud selline, kus reisida pole olnud võimalik ja restoranis käiminegi keeruline. Seepärast otsustasin valmistada midagi sellist, kus on ühendatud nii reisimine kui ka restoranikülastus. Ja palun – siit ka ülilihtne, kuid imemaitsev idee, milleks seekord koduselt ameerikapärased Buffalo friikartulid, mis maitsevad sama hästi kui restos või ühes õiges burksiputkas tellitult.
Ütlen kohe ära, et friikartulid on minu arvates üks geniaalsemaid kulinaarseid leiutisi – just sellepärast, et need sobivad nii mitmel võimalusel söömiseks. Nagu ma enne ütlesin, siis saab neid esitleda kui peent restoranirooga, isuäratava burgeri kõrvale suurepärase lisandina, lihawrapi täiendusena või siis lihtsalt pabertuutust serveeritud tänavatoiduna. Mina aga otsustasin selle viimase kasuks, et teen ühe mõnusa filmiõhtu, kust ei puudu näksimiseks Buffalo friikartulid.
Minu imeliste friikartulite teekond sai alguse Härmavilja Kullakesed sirgete ja krõbedate friikartulitega. Kuna tahtsin oma „kullakesed“ mõnusalt krõbedad ja hamba all krõmpsuvad saada, siis võtsin just seepärast valikusse Härmavilja eelküpsetatud friikartulid. Kui aga teile peaksid meeldima näiteks Härmavilja sakilised friikartulid – keegi kätt ette ei pane, friikad tulevad ikka imehead.
Ega siin valmistamises suurt kunsti ei ole. Nii võtsin ühe ahjuplaadi, millele laotasin kartulid ning valasin need oliivõliga üle. Et tuua maitsesse teravust ja et mugava filmiõhtu ajal magama ei jääks, siis raputasin peale Buffalo maitseainesegu. Samal ajal kui kraam ahjus oli, tegin valmis tipp-topp jogurtitipi. Ja ei möödunudki kaua, kui friikad ahjust välja tulid ning nende peale roheline sibul langes. Ja voilá – Buffalo friikartulid ongi mekkimiseks valmis!
Et maitserännakutele minna, ei ole vaja võtta ette teekonda välismaale või restorani. Nagu nägite, siis saab ka Härmavilja Kullakesed sirgete ja krõbedate friikartulitega luua midagi imelist, mis sobib nii peoõhtusse kui ka üksinda söömiseks. Ajasin isu peale? Ega’s muud kui ahi kuumaks, et ka Buffalo friikartulid saaksid teie lauale või kätte jõuda!