tassikoogid

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 50 min

 

Tassikoogi koostisained

12tk

  • 185 g jahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 110 g võid
  • 200 g suhkrut
  • 2 L suuruses toasooja muna
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 80 g petti või keefiri
  • 2 spl cava kontsentraati

Cava kontsentraadi koostisained

  • 230 ml Cavat

Cava võikreemi koostisained

  • 225 g võid
  • 360 g tuhksuhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 3 spl cava kontsentraati 
  • 1-2 tl peedi mahla või 1 tl peedipulbrit, kui tahad roosat kreemi

Valmistamisõpetus

  1. Cava kontsentraadi valmistamiseks vala Cava potti ja keeda keskmisel temperatuuril. Kui Cava on keema läinud võta veidi kuumust vähemaks ja keeda kuniks joogist on jäänud alles umbes pool. See võtab aega kuskil 15 minutit. Lase jahtuda! Sest kuuma Cavaga ei saa teha võikreemi.
  2.  Tassikookide valmistamiseks eelsoojenda ahi 180 ℃.
  3. Sega ühes kausis kuivained ja teises kausis vedelikud ning muna.
  4. Sega kuivained vedelikega.
  5. Vala tainas vormidesse umbes 2/3 peale ja jäta kerkimiseks ruumi.
  6. Küpseta kooke 15-20 minutit või kuni tikk kuivalt välja tuleb.
  7. Lase kookidel täielikult jahtuda.
  8. Cava kreemi valmistamiseks pane või vahustusnõusse ja lisa peedipulber, tuhksuhkur ja vanillisuhkur. 
  9. Juhul kui kasutad peedimahla, siis lisa see peale suhkru ja või kokku segamist, lisa ka cava kontsentraat supilusika haaval ja mikserda kiirema programmiga kuni kreem on korralikult vahus.
  10. Lase kookidel enne serveerimist veidi tõmmata.

tassikoogid

Cava tassikoogid

Kas oled kunagi mõelnud, kust pärineb see väike, ilus ja nunnu tassikoogike? Retseptisahtli peakokk Margit otsustas, et uurib tassikoogi ajalugu lähemalt ning üllatab kõiki millegi erilisega. Seekord valmisid köögis Cava tassikoogid.

tassikoogid

Kuigi koogid on olnud meiega juba sajandeid, ilmus tassikoogi kontseptsioon esimest korda 19. sajandil Ameerikas. Amelia Simmons kirjutas väikestest kookidest oma raamatus American Cookery” juba 1796 aastal. See-eest sõna tassikook e. cupcake ilmus alles 1828 aastal, kui Eliza Leslie avaldas oma kokaraamatu nimega Receipt”, kus oli kirjas esimese tassikoogi retsept. Kui kontseptsioon sai populaarseks, said tassikoogid nii kodu- kui ka kommertspagarite seas populaarseks. Tassikoogid võeti kaubanduses esmakordselt kasutusele 1919. aastal Ameerika pagaritööstusettevõtte “Hostess” poolt. Õrn välimus, väike suurus ja tasakaalustatud kuju tegid sellest ökonoomse küpsetise nii pagaritele kui ka tarbijatele. Tänapäeval armastavad tassikooke nii lapsed kui täiskasvanud ning neid saab jagada ja kinkida, mis muudab selle retsepti perfektseks sõbrapäeva kingituseks.

tassikoogid

Kasutasime oma retseptis Cityalkost ostetud Cavat. Selle õrn maitse ja meeldiv aroom muudab retsepti ülimalt huvitavaks. Lisaks sellele saab Cavat kasutada ka näiteks kana küpsetamisel. Joogi happelisus muudab liha mõnusalt pehmeks ja mahlaseks, nii et külasta lähimat Cityalko poodi ning proovi kokata kasutades Cava vahuveini. See on revolutsiooniline!

tassikoogid

Cava tassikoogid on nunnud ja maitsvad, lisaks sellele on neid ülimalt lihtne valmistada. Peaaegu, et alati võib tunda rõõmu, kuna retsept õnnestus perfektselt. Nagu eelpool mainitud, siis retsept sobib tänavuseks sõbrapäeva üllatuseks. Olgu see viisakas õhtusöök, mis kulmineerub magustoiduga või lihtsalt armas kingitus kallimale.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here