Kirjutame hea meelega Retseptisahtlis vahelduseks ühe veinisoovituse, et poes kirju veiniriiuli ees seistes oleks lihtsam valikuid teha. Seekordse veini päritolumaa on Tšiili.
Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon – Carmenére. Cono Suri pool valmistatud Cabernet Sauvignon – Carmenére on keskmise täidlusega punane vein heas tasakaalus ja komplekselt marjase maitsega, kus on tunda musti metsamarju, tumedaid ploome ning kuivatatud ürte koos sametiste marjatanniinidega. Järelmaitse on vürtsiselt-ürdiselt marjane ja pehme marjapargise lõpuga. Värvilt on vein violetse alatooniga tumepunane.
Cono sur Vineyards & Winery 1993. aastal asutatud veinitootja, mille visiooniks on toota kõrgkvaliteetseid, väljendusrikkaid ja uuenduslikke veine, mis annavad edasi uue maailma vaimu. Ettevõtte eristab end kolme peamise tunnusega, mida peetakse silmas oma veinide valmistamisel: tehnoloogia loominguline kasutamine, kvaliteedile orienteeritus ja keskkonna austamine. Cono Suri nimi viitab ettevõtte geograafilisele asukohale, esindades Lõuna-Ameerika lõunakoonuses valmistatud veine, mille lääneserval asub Tšiili ja selle rikkalikud veiniorud.
Cono Sur Cabernet Sauvignon – Carmenére veini valmistamiseks on kasutatud suisa nelja sorti viinamarju. Vein on 65% ulatuses tehtud Cabernet-Sauvignon viinamarjadest ja 30% Carmenére viinamarjadest, 3% Syrahi ja 2% Malbeci viinamarjadest. Kõik viinamarjad on käsitsi korjatud, vein matsereeritakse 4 päeva ning kääritatakse roostevabast terasest vaatides. Vein on malolaktiliselt fermenteeritud. 70% veinist laagerdub 10 kuud prantsuse tammevaadis.
Cono Sur Cabernet Sauvignon – Carmenére sobib suurepäraselt sea- ja loomalihatoitude kõrvale nagu BBQ grill-liha. Ideaalselt sobivad ka küpsed juustud. Serveerida võiks veini kergelt jahutatuna, 14-16°C juures. Klaasidest võiks valida Bordeaux tüüpi veiniklaasi.
Cono Sur Cabernet Sauvignon – Carmenére soovitame rahulikeks õhtuteks, kui aega on piisavalt ja laual on pakkuda mõnus medium-rare steik.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.