Šokolaadi mousse

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 6 h 30 min

 

Koostisained

8-le

  • 3 spl Tulivesi viina
  • 200 ml vahukoort
  • 300 g vanilje toorjuustu
  • 200 g tumedat šokolaadi (80%)
  • 1 spl kvaliteetset magustamata kakaod
  • 2 spl Baileys likööri
  • 2 spl suhkrut
  • värskeid marju

Valmistamisõpetus

  1. Sulata šokolaad veevannil.
  2. Vahusta vahukoor suhkruga, sega toasoe toorjuust ning lisa viin ja Baileys.
  3. Lisa kakao ja sulatatud šokolaad, sega kõik korralikult läbi.
  4. Tõsta kaussidesse, kata toidukilega ja pane kaheks tunniks külmikusse. Magustoidud võib valmistada ka eelmisel õhtul.
  5. Kaunista värskete marjadega ja serveeri.

Šokolaadi mousse

Šokolaadi mousse

Mõeldes meie väärika vabariigi lähenevale 105. juubelile valmistasime Retseptisahtli köögis pidulauale ühe maitsva ja peene magustoidu, mida kõrge jalaga klaasist hõbelusikaga väikeste ampsude kaupa mekkida. Selleks magustoiduga on kreemine ja pehme šokolaadi mousse.

Šokolaadi mousse alguse Prantsusmaalt 19. sajandi lõpus. Esimene registreeritud šokolaadi mousse’i retsept ilmus 1892. aastal prantsuse koka Charles Ranhoferi kokaraamatus.

Šokolaadi mousse

Magustoit muutus aga populaarseks alles 1930. ja 1940. aastatel, kui seda serveeriti Prantsuse tipprestoranides ja luksuslike ookeanilaevade menüüdes. Selle aja jooksul täiustati retsepti ning see muutus kergemaks ja õhulisemaks, osaliselt tänu elektrilise segisti leiutamisele. Šokolaadi mousse kogus populaarsust kogu 20. sajandi jooksul ja on nüüdseks klassikaline magustoit, mida nauditakse kogu maailmas. Tänapäeval on retseptist palju variante, sealhulgas vegan- ja piimavabad versioonid, kuid põhilised koostisosad on jäänud samaks: šokolaad, munad, suhkur ja vahukoor või munavalge.

Šokolaadi mousse

Väikse, kuid olulise lisandina kasutasime meie oma šokolaadi mousse’s Tulivesi viina, et täiustada mousse’i maitset kõrvalnüansiga. Miks kasutasime just Tulivesi viina? Sest Tulivesi on hõbefiltreeritud premium-klassi viin, milles kohtuvad traditsioon ja moodsa tootmistehnika kvaliteet. Tulivesi viina tehakse otsast lõpuni käsitööna ja väikeste limiteeritud partiidena. Maitse poolest on Tulivesi viin puhta ja pehme maitsega, mis tekib tänu vene viinameistritelt saadud retseptile.

Šokolaadi mousse

Peale traditsioonilise kiluvõileiva ja korraliku prae söömist võib ju sel aastal presidendi kõnet kuulates mekkida hoopis šokolaadi mousse’i. Tegelikult ei pea mousse’i valmistama vaid vabariigi aastapäevaks, see võib vabalt olla ka preemia peale pikka ja väsitavat argipäeva.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here