Dunavar Chardonnay

Kas sa teadsid, et valges veinis sisalduvad antioksüdandid aitavad kaitsta su kopse ja südant, hoida mõõdukat veresuhkrutaset ning aeglustada vananemist? Või et valget veini juues on võimalik ennetada vähki ning hoida oma aju värskena? Nii see on! Täna võtame ette väikese rännaku Ungarisse, kus toodetakse maailmatasemel Dunavar Chardonnay valgeid veine.

Dunavar_Chardonnay

Danubiana veinimaja asutati 1990. aastal Saksa perekonna Bindereri poolt. Nende eesmärk oli algusest peale toota kvaliteetseid, veatuid ja armastusväärseid veine. Töö algas Gyöngyöses ja Bonyhádis, kus on see ka jätkunud tänase päevani. Ungari ühe suurima veinitootja ja eksportijana omab veinimaja kahte veinitehast ning kuna neil enda istandusi pole, siis teevad nad koostööd 400 viinamarjakasvatajaga Màtra, Tokaj, Villany, Pécs, Szekzàrd, Tolna ja Pannoonia kasvualadelt. Aastakümneid kestnud partnerlussuhted tagavad veinimajale pideva kvaliteedi ning muudavad kasvatajate tootmisprotsessi stabiilsemaks. Peamiselt on veinimaja keskendunud valgete ja roosade veinide tootmisele, kuid viimastel aastatel on ka nende punased veinid palju austajaid kogunud. Kahel veinitehasel olemas ka IFS ja BRC sertifikaadid, lisaks omab üks tehas ka mahesertifikaati. Dunavar Chardonnay omab ka Nautimuse märki.

Dunavar Chardonnay

2021. aasta Dunavar Chardonnay näol on tegemist roheka alatooniga säravkollase valge veiniga, milles saab tunda kollaseid õunu, heledaid luuvilju ja küpseid tsitrusvilju. Mõnusalt intensiivse ja puuviljaselt tsitruselise aroomi annavad veinile värsked rohused ürdid. Maitselt on Dunavar Chardonnay kuiv, kerge ja puuviljaselt ümar. Roostevabast terasest vaatides kääritatud Dunavar Chardonnay järelmaitse on keskmise pikkusega ning peidab endas tsitruselist värskendust.

Dunavar Chardonnay

See vein sobib suurepäraselt kalaroogade, grillitud mereandide ning ka kergete suupistete kõrvale. Selle peen happesus ja meeldivad puuviljased nüansid teevad sellest aromaatse seltskonnaveini, mida on lihtne nautida nii erilistel puhkudel kui ka argipäevases õhtusöögilauas. Parima maitseelamus saamiseks on veini soovitatav tarbida jahutatult.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here